Twitter-angrep skulle ramme georgisk blogger

Koordinert nettangrep på én mann.

PROPAGANDAKRIG: Twitter gikk ned, mens Facebook, YouTube og andre nettsteder sto imot et koordinert angrep som i går rammet nettbruekre over hele verden. Angrepet var et resultat av en propagandakrig mellom Russland og Georgia, sier netteksperter. Foto: SCANPIX
PROPAGANDAKRIG: Twitter gikk ned, mens Facebook, YouTube og andre nettsteder sto imot et koordinert angrep som i går rammet nettbruekre over hele verden. Angrepet var et resultat av en propagandakrig mellom Russland og Georgia, sier netteksperter. Foto: SCANPIXVis mer

Dagbladet.no): Gårsdagens såkalte denial of service-angrep på nettjenesten Twitter, som førte til at tjenesten var nede i går ettermiddag,  var en del av et større, koordinert angrep som også rammet Facebook, Google, YouTube og Xbox Live.

Til avisa New York Times sier Bill Woodcock, ekspert på å analysere internettrafikk, at angrepet kan knyttes til konflikten mellom Russland og Georgia. Angrepene skal kunne spores tilbake til den omstridte Abkhazia-regionen, og navnet på bloggeren som skulle rammes, Cyxymu, er også navnet på en georgisk by.

Sikkerhetsjefen i Facebook, Max Kelly, sier til News.com at angrepene var et koordinert forsøk på å bringe Cyxymu til taushet.

Slik ble nettbrukere over hele verden ofre for en politisk propagandakrig med internett som slagmark.

Angrepet skjedde ved at det ble sendt ut mange millioner eposter med lenker til de angrepne nettsdene. Dette skulle føre til overbelastning på nettjenestene. Men bare Twitter ble rammet så hardt at tjenesten gikk ned i går.