Twitter-sjefen: - Er ikke stolt

Twitter-sjef Jack Dorsey er bekymret for konsekvensene av utestengelsen av Donald Trump.

FORKLARER: Twitter-sjef Jack Dorsey har skrevet en lang rekke Twitter-meldinger der han forklarer utestengelsen av USAs president. Foto: Jim Watson / AFP / NTB
FORKLARER: Twitter-sjef Jack Dorsey har skrevet en lang rekke Twitter-meldinger der han forklarer utestengelsen av USAs president. Foto: Jim Watson / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 9. januar markerer dagen for Twitter-kongen Donald Trumps fall. Da ble han utestengt fra sin favorittplattform for godt.

Dette fordi Twitter mener den avtroppende presidenten oppildnet til ytterligere voldsbruk etter angrepet på Kongressen 6. januar.

Kontoen hadde over 88 millioner følgere, og samtlige av Trumps 56 571 Twitter-meldinger er nå fjernet. Donald Trump kan fortsatt bruke den offisielle president-kontoen.

Mikrobloggnettstedet har fått massiv kritikk for utestengelsen. I en lang rekke Twitter-meldinger forklarer Twitter-sjef Jack Dorsey bakgrunnen for utestengelsen av Donald Trump.

- Jeg feirer ikke og er ikke stolt over at vi sperret Donald Trump ute fra Twitter eller at vi endte der. Etter en tydelig advarsel om at vi kom til å gjøre det, tok vi avgjørelsen ut fra den informasjonen vi hadde basert på trusler mot vår fysiske sikkerhet både på og utenfor Twitter.

- Kan være farlig

Dorsey understreker at avgjørelsen var riktig.

- Jeg mener dette var den riktige avgjørelsen for Twitter. Vi sto overfor en ekstraordinær og uholdbar situasjon, som tvang oss til å fokusere på sikkerhet. «Offline»-skade, som et resultat av «online»-tale, er beviselig reell, og er det som driver våre retningslinjer og håndhevelsen av disse, skriver han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer