USAKLIG: Terje Pedersen fra Warner Music ble hissig over det en 18-åring skrev på Twitter. Nå må Pedersen be om unnskyldning. FAKSIMILE: TWITTER
USAKLIG: Terje Pedersen fra Warner Music ble hissig over det en 18-åring skrev på Twitter. Nå må Pedersen be om unnskyldning. FAKSIMILE: TWITTERVis mer

Twitter-storm mot norsk platebransje-topp

Kalte 18-åring for «drittunge».

(Dagbladet.no): Diskusjonen mellom platebransjen og fildelingsaktivister er preget av mye følelser.

I går twitret 18 år gamle Even Sandvold at han, som Dave Matthews-fan, var fortvilet over at han ikke kunne få tak i et album på lovlig vis via Itunes Music Pass, fordi skiva foreløpig ikke er tilgjengelig utenfor USA. «Typisk! Ikke klag over piratkopiering», skrev Sandvold.

Da sprakk det for Terje Pedersen, til daglig ansatt i Warner Music.

- Da syns jeg du skal stjele den, så kan du skryte av prosessen på drittungebloggen din etterpå. Vil jo ikke at du skal være sint, skrev han.

Beklaget fort
Det skulle Pedersen trolig ikke ha gjort. På kort tid ble det skrevet flere blogginnlegg om emnet, Warner ble plutselig en het potet å diskutere på Twitter, og en rekke tradisjonelle nyhetssteder - også engelskspråklige - plukket opp saken.

- Ah, godt å se at kundeservice ikke er død - at det bare utvider sine humane grenser til det menneskelskende kongeriket Norge, skriver for eksempel Chris Matyszczyk i CNet.

Pedersen selv innså kjapt at han hadde vært sleivete.

I går kveld - cirka tre timer etter at det opprinnelige innlegget var skrevet - valgte han derfor å beklage utspillet via Sandvolds blogg.

- Selv om skaden er uopprettelig, så vil jeg gjerne be om unnskyldning for å ha skrevet en slik flåsete slengbemerkning, i stedet for å ta han på alvor. Som en annen twitrer fikk fortalt meg, så befinner jeg meg tross alt på bortebane, skrev Pedersen.

Betent konflikt
Warner-toppen forklarer i beklagelsen at debatten om ulovlig fildeling er betent, og at ulovlig fildeling er et betent tema.

- Internett byr på ekstremt mange utfordringer som omfatter og inkludere de aller fleste av oss, på et eller annet plan, og det er derfor viktig at vi møter hverandre på et dannet nivå, og ikke gjør som jeg gjorde i kveld, nemlig å kalle en representant for motparten, for en drittunge. Det har jeg fått lære meg i kveld.

I bloggen sin skriver Sandvold at han aksepterer unnskyldningen, og at han håper saken ikke utvikler seg til å bli en heksejakt mot Terje Pedersen.

- Jeg mener fortsatt at platebransjen fortjener pepper for holdninger lignende det Terje Pedersen kom til skade for å legge frem tidligere i dag. Men beklagelsen er god, og fortjener absolutt oppmerksomhet, skriver 18-åringen.

Warner Musics toppsjef Guttorm Raa ønsker ikke å kommentere saken, og Dagbladet.no har ikke lykkes i å komme i kontakt med Terje Pedersen.