Twitter-storm mot norsk platebransje-topp

Kalte 18-åring for «drittunge».

USAKLIG: Terje Pedersen fra Warner Music ble hissig over det en 18-åring skrev på Twitter. Nå må Pedersen be om unnskyldning. FAKSIMILE: TWITTER
USAKLIG: Terje Pedersen fra Warner Music ble hissig over det en 18-åring skrev på Twitter. Nå må Pedersen be om unnskyldning. FAKSIMILE: TWITTER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Diskusjonen mellom platebransjen og fildelingsaktivister er preget av mye følelser.

I går twitret 18 år gamle Even Sandvold at han, som Dave Matthews-fan, var fortvilet over at han ikke kunne få tak i et album på lovlig vis via Itunes Music Pass, fordi skiva foreløpig ikke er tilgjengelig utenfor USA. «Typisk! Ikke klag over piratkopiering», skrev Sandvold.

Da sprakk det for Terje Pedersen, til daglig ansatt i Warner Music.

- Da syns jeg du skal stjele den, så kan du skryte av prosessen på drittungebloggen din etterpå. Vil jo ikke at du skal være sint, skrev han.

Beklaget fortDet skulle Pedersen trolig ikke ha gjort. På kort tid ble det skrevet flere blogginnlegg om emnet, Warner ble plutselig en het potet å diskutere på Twitter, og en rekke tradisjonelle nyhetssteder - også engelskspråklige - plukket opp saken.

- Ah, godt å se at kundeservice ikke er død - at det bare utvider sine humane grenser til det menneskelskende kongeriket Norge, skriver for eksempel Chris Matyszczyk i CNet.

Pedersen selv innså kjapt at han hadde vært sleivete. I går kveld - cirka tre timer etter at det opprinnelige innlegget var skrevet - valgte han derfor å beklage utspillet via Sandvolds blogg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer