PÅ TWITTER: Helge Torvund har en lang rekke diktsamlinger bak seg. Nå markerer han seg også med en helt egen stemme på nettsamfunnet Twitter. Foto: Erling Hægeland.
PÅ TWITTER: Helge Torvund har en lang rekke diktsamlinger bak seg. Nå markerer han seg også med en helt egen stemme på nettsamfunnet Twitter. Foto: Erling Hægeland.Vis mer

Twitterpoeten @2rvund

Helge Torvund har tredobbelt så mange følgere på Twitter som solgte eksemplarer av siste lyrikkbok.

||| Ei vanlig lyrikkbok selges i rundt 150 eksemplarer over disk, og en kjent lyriker som Torvund har solgt cirka 500 eksemplarer av sine siste diktsamlinger.

Men på nettsamfunnet Twitter følges han av over 1500.

- Det er en seier for poesien, sier Torvund til Dagbladet, glad for å nå ut til så mange.

- Jeg har tenkt på det, at når jeg følges av så mange, så er det diktet som slår igjennom.

TwitterdiktTorvund, som har rundt 20 diktsamlinger bak seg, har greid å markere seg som en helt egen stemme på Twitter.

Blant hans mer enn 3000 tweets finner vi flere poetiske perler:

«Klipper ned greinene mot gardsrommet. Kjenner meg audmjuk mot den knudrete stammen Treet er eit leksikon me ikkje kan lesa».

«Konsert av stillheit. Eg sit på første rad».

«Øyrene, alle musikkinstrumenta sin kjærast».

«Diktet opnar døra si på gløtt. Eg ser noko eg har lengta etter der inne».


Artig

Poeten forteller at noe av dette er nytt, men han plukket også fra sine bøker og legger ut fragment som passer i formen og gir mening.

- Jeg oppfatter Twitter som en fin måte å vekke interesse for lyrikken på, og jeg vet helt konkret at det har fått flere til å lese bøkene mine, sier Torvund.

Han er ført opp på mer enn 90 Twitter-lister og blir stadig anbefalt som en tvitrer det er verdt å følge.

- Jeg har fått mange tilbakemeldinger på at jeg har en litt annen stemme enn de som ellers er på Twitter, og det er fint å oppleve at det oppfattes sånn.


Godt egnetTorvund, som også er lærer ved Diktkammeret på Dagbladet.no, mener at Twitter egner seg spesielt godt for poesi.

Nå har han også funnet plass til noen av Twitter-diktene i den nye lyrikksamlingen han nettopp har sendt til sitt forlag.

- Jeg har gått igjennom det jeg har skrevet på Twitter og tatt ut noen få ting som jeg bruker. Twitter ha litt karakter av å være skissebok. Terskelen er ikke så kjempehøy, men så kan det komme noen gullkorn innimellom.

- Hva med en gi ut en egen bok med Twitterdikt?

- Det frister meg å gjøre det, så vi får se, sier Helge Torvund.