Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tydelig rørt Sigurd Julius kåret til Årets Urørt

- Jeg er en veldig lettrørt person.

ÅRETS URØRT: Sigurd Julius (23) sjarmerte alle med låta «Østavind», og ble i kveld kåret til Årets Urørt. Foto: Tom Øverlie / NRK P3
ÅRETS URØRT: Sigurd Julius (23) sjarmerte alle med låta «Østavind», og ble i kveld kåret til Årets Urørt. Foto: Tom Øverlie / NRK P3 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I fjor vant Phil T. Rich (nå Arif). Året før var det Mikhael Paskalev som stakk av med seieren.

For tredje år på rad vant en mannlig soloartist Årets Urørt, denne gang 23 år gamle visepopsangeren Sigurd Julius fra Melhus i Sør-Trøndelag.

En tydelig beveget artist og sjokkert artist høstet stående applaus fra salen.

- Jeg er en veldig lettrørt person, sa Sigurd Julius skjelvende fra scenen.

- Forferdelig bløthjerta Etter å ha framført låta «Østavind» nok en gang, får Dagbladet snakke med den ferske Urørt-vinneren over telefon. 23-åringen legger ikke skjul på at det ble emosjonelt da navnet hans ble ropt opp.

- Det ble et par grimaser. Jeg er så forferdelig, upraktisk lettrørt og bløthjerta, det var ikke særlig praktisk i dag, sier Sigurd Julius.

I utgangspunktet hadde han ikke trodd at han skulle få stå i finalen i det hele tatt. Og iallfall ikke ende opp med å vinne den.

ÅRETS FINALISTER: Shy for Sure, The Wolves, Farao, Carnival Kids og Sigrud Julius var årets Urørt-finalister. Foto: Tom Øverlie / NRK P3 / Karl Erik Brøndbo
ÅRETS FINALISTER: Shy for Sure, The Wolves, Farao, Carnival Kids og Sigrud Julius var årets Urørt-finalister. Foto: Tom Øverlie / NRK P3 / Karl Erik Brøndbo Vis mer

- Jeg er takknemlig for å i det hele tatt få være med. Vi tar med oss alt som er bra. Dette er en god grunn til å fortsette, vi samler på de gode grunnene. Det er alltid greit med motivasjon og inspirasjon.

23-åringen ga ut debutplata «Sigurd Julius» for knappe tre måneder siden, og har så vidt begynt å jobbe med en ny plate. Han både håper og tror på en travel sommer. Men først skal dagens seier feires.

- Jeg har ikke vunnet noe som helst siden jeg vant 500 kroner på et Flax-lodd da jeg gikk på barneskolen. Jeg skal nok ha det helt greit med orkesteret mitt og de andre finalistene i kveld, sier Sigurd Julius.

Ga gåsehud Artisten gjorde sterkt inntrykk på dommerpanelet med låta «Østavind», som han framførte live fra Samfundet i Trondheim i kveld. Juryen besto av artist Marit Larsen, Datarock-trommis Tarjei Strøm og P3s musikksjef Mats Borch Bugge.

P3s musikksjef proklamerte at han hadde fått gåsehud etter opptredenen.

- Du er en utrolig rotnorsk fyr, og veldig gammel i hode. Jeg gleder meg til å høre mer om ditt gammelmannsliv, høre deg levere flere tekster og spille rundt i landet, sa Borch Bugge etter at vinneren vår kåret.

- Jeg gleder meg til å høre en helt ny plate fra deg. Gratulerer, supplerte Marit Larsen.

- Forventa det ikke De andre finalistene var Farao alias Kari Jahnsen (26) fra Valdres, duoen Shy for Shore bestående av Mari Nordén (24) fra Bærum og Oz Page (23) fra Cambden, bandet Carnival Kids og Tromsø-gruppa The Wolves.

JOBBER MED PLATE: Sigurd Julius både tror og håper at han har en travel sommer i vente. Foto: Tom Øverlie / NRK P3
JOBBER MED PLATE: Sigurd Julius både tror og håper at han har en travel sommer i vente. Foto: Tom Øverlie / NRK P3 Vis mer

De to finalistene som fikk flest stemmer, var Sigurd Julius og Farao.

- Det føles topp. Veldig bra. Veldig bra. Jeg forventa ikke at de skulle si Farao der, sa sistnevnte da det ble kjent.

• Les mer om alle finalistene her.

- Å vinne Urørt-finalen kan bety alt. Det er en god mulighet til å få vist seg fram for Norge. Det har årene vist, sa Borch Bugge fra panelet under kveldens sending.

Hele Norges coronakart