Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tyggis for unge øyne og ører

Skreddersydd for kidsa

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: Å være på en fest der man ikke er invitert er sjelden moro. Dette er nisjefilm for «tweens», unger mellom ca. 8 og 12. Foreldre, storesøsken, onkler og tanter kan trygt vente utenfor.

«High School Musical»-filmene har siden premieren på Disney Channel oppnådd en fenomenal suksess. Man kan mene hva man vil, men det er slett ikke vanskelig å forstå hvorfor. De representerer en hundre prosent trygg verden, befolket av Barbie- og Ken-kloninger. Et fargesprakende og skyggefritt univers der alle problemer er av det overkommelige slaget, der konflikter er til for å løses - og voksne knapt eksisterer. Her ruler kidsa.

Kjernepublikummet har for lengst krysset av premieredatoen i kalenderen, og de blir neppe skuffet. Musikken er ny, men høres dønn lik ut. Det samme kan sies om historien. Eneste forskjellen er at siden det dreier seg om siste skoleår, skal gjengen etter sommeren spres for alle vinder. Teamet foran og bak kamera er også det samme, regissør Kenny Ortega har bakgrunn som koreograf, og et par av dansenumrene byr på energi og oppfinnsomhet.

Å si at «High School Musikal 3» inneholder mange klisjeer blir feil. Hele filmen er en eneste klisjé. Men ingen skal si at filmen ikke holder det den lover: Mer av det samme.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!