Tyggispop

Frisk som Sorbits.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Annie (Anne Lilia Berge Strand) er helt klart den kuleste jenta i klassen. Ikke bare har hun den strålende diskosingelen «The Greatest Hit» fra 1999 under skjørtekanten. Når hun nå gir ut sitt forhåndshypede debutalbum, er det med samme grasiøse tidsriktighet som da Jackie O. kledde seg i rosa Chanel-drakter på sekstitallet.

Sildrende popgrep

Annie demonstrerer nemlig en back to basics-tilnærming til popmusikk. Det er fengende, elegant, og på ingen måte enkelt.

På «Anniemal» leier hun oss inn i plastjungel av frodig diskopop. Med på ekspedisjonen har hun med et kobbel av fingeren-på-musikkpulsen-produsenter som Röyksopp, Richard X og finnen Timothy «Teemo» Kaukolampi. Sammen hogger de seg gjennom en regnskog av musikalske referanser og sildrende popgrep.

Forfriskende

Den forfriskende og hubba bubba-blåsende singelen «Chewing Gum» er ikke engang albumets beste spor. På tittellåta synger Annie med samme velkledde popkyndighet som Saint Etiennes Sara Cracknell. «The Greatest Hit» sampler som kjent Madonnas «Everybody», og diskodrømmende «Come Together» er som en nordisk versjon av Donna Summers «Love to Love You Baby». Teemo ligger nesten an til å bli vår tids Giorgio Moroder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer