Tyggispop

Frisk som Sorbits.

CD: Annie (Anne Lilia Berge Strand) er helt klart den kuleste jenta i klassen. Ikke bare har hun den strålende diskosingelen «The Greatest Hit» fra 1999 under skjørtekanten. Når hun nå gir ut sitt forhåndshypede debutalbum, er det med samme grasiøse tidsriktighet som da Jackie O. kledde seg i rosa Chanel-drakter på sekstitallet.

Sildrende popgrep

Annie demonstrerer nemlig en back to basics-tilnærming til popmusikk. Det er fengende, elegant, og på ingen måte enkelt.

På «Anniemal» leier hun oss inn i plastjungel av frodig diskopop. Med på ekspedisjonen har hun med et kobbel av fingeren-på-musikkpulsen-produsenter som Röyksopp, Richard X og finnen Timothy «Teemo» Kaukolampi. Sammen hogger de seg gjennom en regnskog av musikalske referanser og sildrende popgrep.

Forfriskende

Den forfriskende og hubba bubba-blåsende singelen «Chewing Gum» er ikke engang albumets beste spor. På tittellåta synger Annie med samme velkledde popkyndighet som Saint Etiennes Sara Cracknell. «The Greatest Hit» sampler som kjent Madonnas «Everybody», og diskodrømmende «Come Together» er som en nordisk versjon av Donna Summers «Love to Love You Baby». Teemo ligger nesten an til å bli vår tids Giorgio Moroder.

Årets vakreste

Annie har til og med et gyllent old-school-/Debby Harry-øyeblikk på «Me Plus One» . Hun halvrapper: «If there ever was a girl that could rock your world/then that girl sure is me.»

Og hun har så rett så rett. For når «Me Plus One» etterfølges av den krystallklare og Røyksopp-produserte «Heartbeat» , er det bare å kaste inn håndkleet. Låten er lykkelig nok for forelskelse, vemodig nok for kjærlighetssorg og uten tvil årets vakreste.

KUL ANNIE: På «Anniemal» leier Annie oss inn i enplastjungel av frodig diskopop.