Tynn hud - den nye folkesykdommen?

Norge er i ferd med å bli et samfunn delvis bestående av minoritetsgrupper som tror de har rett til aldri å bli støtt.

STØTT: Dramaet rundt skesjen på «Torsdag kveld fra Nydalen», der Erik Solheim laget en «My Story» viser at Norge har blitt et land av folk med svært tynn hud, mener innleggsforfatteren.
STØTT: Dramaet rundt skesjen på «Torsdag kveld fra Nydalen», der Erik Solheim laget en «My Story» viser at Norge har blitt et land av folk med svært tynn hud, mener innleggsforfatteren. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

3. november skriver VG om en sketsj fra TV2s humorprogram «Torsdag Kveld fra Nydalen». VG bruker tittelen «Solheim aper etter jente som tok sitt eget liv». Sketsjen viser Erik Solheim som kommer med en innrømmelse ved hjelp av å vise lapper til et webkamera, et internettfenomen kalt «My Story». De som gjør dette har som oftest et emosjonelt ladet budskap om depresjon, å bli mobbet, å være homofil eller lignende. Sketsjen viser en trist Solheim som innrømmer at han ikke alltid kildesorterer. Dette er uskyldig humor som spiller på Solheims engasjament for miljø. Allikevel er det folk som reagerer med avsky, og kaller det ren mobbing. Hvorfor?

Amanda Todd var en kanadisk jente som begikk selvmord etter å ha blitt mobbet. Før hun gikk for å ta livet av seg, lagde hun en slik  «My Story»-film hvor hun forklarer hvorfor. De som klager på TV2s sketsj må tro Todd er alene om å ha laget en slik video, og at Solheim prøver å gjøre narr av henne. Det er selvfølgelig ikke tilfelle. Allikevel føler folk at det er deres ansvar å fortelle TV2 at de mobber små døde jenter.

Videre gir TV2 inntrykk av at de faktisk angrer på hele sketsjen. «Det var ikke meningen å referere til den konkrete hendelsen, men vi ser nå i ettertid at det er mulig å tolke det dithen, sier informasjonssjef Bjarne Laaland.» Han sier også at de ikke kan annet enn å beklage, og at de ikke på forhånd hadde «vurdert at sketsjen kunne kobles til Amandas tragiske skjebne».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer