Tynn suppe

Stusselig Cornell på Quart.

VILJELØS: Det så ikke helt ut som Chris Cornell visste hvilke bein han skulle stå på under sitt Quart-besøk. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
VILJELØS: Det så ikke helt ut som Chris Cornell visste hvilke bein han skulle stå på under sitt Quart-besøk. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIXVis mer

|||KRISTIANSAND (Dagbladet): Chris Cornells siste plate «Scream» må være en av rockhistoriens mest komplette havari. Fusjonen av Cornells rustne stemme og utdatert tøyse-r?n?b hang rett og slett ikke på greip.

Heldigvis har Cornell skjønt at det ikke er nødvendig å tøye strikken lenger enn nødvendig og nøyer seg med et par pliktnumre. «Part of Me» og «Watch Out» blir nemlig ikke mye penere selv om de har fått rockeklær.

Men det er dessverre ikke vokalistens eneste grunn til bekymring. Når i utgangspunktet saftige slagere som Audioslaves «Show Me How to Live» og Soundgarden-klassikeren «Outshined» fremstår som dvaske kjellerbandlåter, er det åpenbart at det ikke er låtmaterialet som er bøygen.

Cornell har et karismaproblem der han tasser viljeløs rundt på scenen og ser mest i gulvet og bandet selv låter altfor baktungt og kraftløst for sitt eget beste.

Da blir det vanskelig å få øye på den eminente sangeren han faktisk er, selv om det alltid er en fryd å høre eviggrønne «Black Hole Sun». Karrierebommertkvoten er for lengst brukt opp, nå må Soundgarden på banen igjen om mannen har ambisjon om å redde stumpene.