Tynn suppe

Urokråke på tynn is.

Myspace: Ida Maria

Youtube: «Oh My God»

CD:  Sjelden eller aldri har en norsk artist vært gjenstand for en så massiv oppmerksomhet fra bransje og presse uten å ha en eneste offisiell utgivelse å støtte seg på. Bråkebøtta Ida Marie fra Nesna har fått både lovord og feite sjekker kastet etter seg. I løpet av sin korte karriere har hun blitt tildelt rollen som en slags norsk utgave av Janis Joplin eller Patti Smith, der hun villig deler bort historier om levd liv, kaster seg blødende rundt på scenen og slenger med leppa til den som vil høre. Man skal ha solide saker i ryggsekken for å forsvare et slikt trykk.

Høye forventninger

Når man ikke har såre kneskåler å bivåne, sleivete kommentarer å sitere eller noe annet enn den åpenbart særpregede stemmen å støtte seg til, er det låtene som må stå til ansvar. Dessverre for Ida Maria er ikke hennes Velvet Underground-flørt og New York-punk-glaserte danserock like oppsiktsvekkende som hennes talent for virak og posering. Selv om hun byr på seg selv, føles det i enkelte øyeblikk mer som bajaseri og rop om oppmerksomhet framfor ektefølt sjeleterapi.

Hult

«Fortress Round My Heart» har et bredt stemningsregister fra den smått keitete hurra-meg-rundt saken «Louie» til vare og neddempede «Keep Me Warm». «Oh My God» og «Stella» har gitt henne mye radiotid, forståelig nok, det er lett materie å svelge. Her ligger for øvrig også noe av hennes mangler. Bak den sprukne stemmen ligger det et materiale som i de fleste øyeblikk framstår som hult og pregløst. Teksturen er programmessig rocka der det trengs og likegyldig innyndende i andre. Etter tre runder i spilleren føles det som om du hørt låtene dobbelt så mange ganger. Det er ikke et tegn på slitestyrke. Her trengs det rutine til, kanskje hun skulle spare litt på sigarettene og whiskyen?

PREGLØST: Dessverre for Ida Maria er ikke hennes Velvet Underground-flørt  og New York-punk-glaserte danserock like oppsiktsvekkende som hennes talent for virak og posering.
PREGLØST: Dessverre for Ida Maria er ikke hennes Velvet Underground-flørt og New York-punk-glaserte danserock like oppsiktsvekkende som hennes talent for virak og posering. Vis mer
Tynn suppe