Tynn suppe

«Friends» på sykehus, men mindre sjarmerende.

Terning3 Am. komidramaserie Premiere på TV 2 i kveld kl. 21.40 TV: Serieskaper Shonda Rhimes bestemte derfor at en av medisinerne, Addison Montgomery, skulle flytte fra regntunge Seattle til solfylte Los Angeles og jobbe som fødelege ved en liten privatklinikk med det syke navnet Oceanside Wellness Center. Her skal hun behandle én pasient per dag, i tillegg til å måtte takle de andre hovedfigurene i serien: Kollegene.

Tafatt gjeng

Allerede i starten skjønner vi at «Privat praksis» legger hovedvekten på det komiske. Men morsomhetene er slitte. Dette er «Venner for livet» med skalpell, men uten den nedlagte seriens sjarm. Replikkene er kvikke, men det er noe med hele atmosfæren som føles anstrengt. Den vanligvis sympatiske Amy Brenneman («Judging Amy») har en håpløs rolle som den noe ustabile psykologen Violet Turner, de mannlige kollegene er noen vimsete puddinger og sjefen Naomi er en ensom trøstespiser.

Og det blir ikke bedre når pasientene dukker opp, den ene mer «gæren» enn den andre.

Mot «sædvane»

Var det «Ally McBeal» som startet dette fenomenet, der advokatene/legene/politibetjentene må takle absurde utfordringer som kan være hysterisk morsomme i «Seinfeld», men som i dramaserier fort blir irriterende. I «Privat praksis» kommer en mann i 50-åra innom for å ejakulere – levere «guttene sine» i en kopp. Dessverre stopper hjertet før klimaks og hans unge, gråtkvalte kjæreste sier: «Jeg vil ha spermien hans.» Deretter dukker avdødes kone opp.

Denne serien burde utstyres med en sjenerøs sykemelding, men i USA er sesong 2 vedtatt produsert – det vil si at TV2s seere kan vente seg minst 44 episoder fra Oceanside Wellness Center.