Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Debatt: Livet

Typisk norsk å være … kjedelig

Når det til og med er blitt trendy blant unge å ha angst her i Norge, begynner jeg virkelig å lure på hva som har skjedd.

ELSKET OG HATET: Vi hatet Marianne Aulie og Aune Sand med de morsomme klovnebildene og rumpestuntene. I New York blir de hyllet, skriver artikkelforfatteren. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
ELSKET OG HATET: Vi hatet Marianne Aulie og Aune Sand med de morsomme klovnebildene og rumpestuntene. I New York blir de hyllet, skriver artikkelforfatteren. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er et alvor som gjennomsyrer alt vi gjør i dette landet. Jeg kjeder meg. Hvor ble det av flørtingen? Hvor ble det av forfatterne som drakk rødvin under tv-sendinger og snakket i spennende og ufullstendige setninger?

LEI: Enrique Drageseth.
LEI: Enrique Drageseth. Vis mer

Det virker som om vi som er igjen er de litt famlende og voksne «barna» som skal ta over etter de frisinnede «foreldrene». Leken og humoren er borte. Det ble så inderlig stille, alt er så inderlig alvorlig. Til og med humorprogrammene på tv er kjedelige. Harald Eia og Bård Tufte virker vettskremte der de så høytidelig forsøker å bidra på den norske humorscenen.

De yngste komikerne er enda verre, og tyr til en slags nysosialistisk sarkasme når de opptrer, hvilket minner mer om noen som har fått i oppgave av Lenin å lage til noe «festlig» for folket.

Vi hatet Marianne Aulie og Aune Sand med de morsomme klovnebildene og rumpestuntene. Vi anerkjente ikke Vebjørn Sand som noe annet enn en posør. Vi jaget dem ut, og nå bor de i New York… hvor de blir hyllet. Men NÅ skryter vi av at de er norske, NÅ skjønner vi at de bare ville ha det litt gøy.

Musikkartistene våre må være de «flinkeste» og mest selvhøytidelige på hele verdensscenen, hvor kanskje bare den latterlig melodramatiske Adele havner på en plass over. Hva pokker er dette for slags unge forbilder? Når det til og med er blitt trendy blant unge å ha angst her i Norge, begynner jeg virkelig å lure på hva som har skjedd. Jonas Gahr Snork!

Det finnes ingen karismatiske politikere lenger. Alle er like gravalvorlige og korrekte. Ingen tillater seg å være litt sexy eller freidige.

Nei, man er da feminist, man er da ordentlig, man er da fattet, man er da…. GJESP! Kan vi ikke legge all denne «ordentlig»-heten og alle 70-talls-ladede kampholdninger til side og gi litt faen snart?

Per Fugelli har prøvd å banke dette inn i oss, men snart er fyren i skyene han også, sammen med Kristiania-bohemen, Wenche Foss og Harald Heide-Steen jr.. Ville vi husket denne gjengen om de var like korrekte og skikkelige som oss?

Er det bare jeg som kjeder meg her? Er det bare jeg som vil danse litt når jeg er på byen, framfor å snakke om IPA-ølsorter med skjeggete bartendere?

KJEDELIGE: Harald Eia og Bård Tufte virker vettskremte der de så høytidelig forsøker å bidra på den norske humorscenen, skriver artikkelforfatteren. Bildet er fra innspilling av humorprogrammet «Storbynatt» på NRK i 2010. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix
KJEDELIGE: Harald Eia og Bård Tufte virker vettskremte der de så høytidelig forsøker å bidra på den norske humorscenen, skriver artikkelforfatteren. Bildet er fra innspilling av humorprogrammet «Storbynatt» på NRK i 2010. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix Vis mer

Kjære vene, jeg får snart ikke puste lenger. Jeg trodde hipsterne skulle bli redningen, med de goofy klærne og den morsomme måten å trakte kaffe på - men NEI – de må ironisk nok være de mest selvhøytidelige av oss alle.

Alvoret som blir lagt i å pusse seilerskoene og vokse snurrebarten taler for seg. Slapp av, hipster, ikke glem å danse. Ta tak i dama di og dans med henne, gi mannen din et realt dask på rumpa, skriv et pinlig dampende kjærlighetsdikt når du egentlig skulle skrevet en analyse av faunaen i Nordmøre. Ta pauser. Le av deg selv. Le av alt «alvoret» i livet ditt, le av sjefen din, le av den smålige svigerinnen din som vil være bedre enn deg (la henne være det), eller den fromme naboen din som synes du drikker vin på terrassen LITT FOR OFTE. Og tenk, kanskje begynner vi alle å le til slutt.

Kanskje begynner vi alle å danse litt. deLillos sier det så fint: Kast alle papirene!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!