Typisk norsk å være god

«This is Norway» har blitt selve drømmeplata for Torfinn Nergaard i rec 90. Han har fått med seg seksten av landets mest lovende artister.

«Superplate.» Det mener Torfinn Nergaard Andersen, som er sjef for plateselskapet Rec 90 i Bergen. I disse dager gir han ut albumet «This is Norway,» som har blitt selve drømmeplata. Han har nemlig fått hele seksten av landets beste artister til å bidra med sine beste låter: Ephemera, Sister Sonny, Lorraine, St. Thomas, Poor Rich Ones, Magnet, Lano Places, Corvine, Whopper, Emmerhoff & The Melancholy Babies, The Hot Butter, Askil Holm, Surferosa, Uncle\'s Institution, William Hut og Jaga Jazzist.

- Vi håper at platen kan bli viktig for markedsføringen av disse banda i utlandet, sier Torfinn.

- Hvorfor ble det akkurat disse artistene?

- Det er jo noen av mine personlige favoritter, da. Og dessuten synes jeg at det går en rød tråd gjennom plata. Jeg vil ikke kalle det melankolsk, men vi har jo ikke med band som Turboneger og Amulet. Det har blitt en popplate for alternative mennesker.

Det bergensbaserte selskapet Rec 90 har artistene Magnet, Sister Sonny, William Hut og Poor Rich Ones i sin stall. Sistnevnte er for tida på turné i England.

«This is Norway» slippes på mandag, men verdenslanseringen blir på selveste 17. mai.

Det blir tre releasekonserter i løpet av den kommende uka: på tirsdag spiller Lorraine, Whopper og Uncle\'s Institution på So What i Oslo, på onsdag spiller Askil Holm og Uncle\'s Institution på Blæst i Trondheim og på lørdag har de tre banda fra Oslo-konserten også fått med seg Ephemera på Det Akademiske Kvarter i Bergen.

Les mer om plata på hjemmesidene til plateselskapet Rec 90.

ALTERNATIV POP: Pop for alternative mennesker, sier sjefen for plateselskapet om albumet «This is Norway». Lano Places er blant de som bidrar.