Typisk norsk å være grei nok?

Det er vanskelig å bli best i verden når det ikke er lov å være best i gata.

FÅR SKYLDA Jens Stoltenberg og den rødgrønne regjeringen har ikke satset nok på kvalitet, mente Saugestad. Nå får han svar. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
FÅR SKYLDA Jens Stoltenberg og den rødgrønne regjeringen har ikke satset nok på kvalitet, mente Saugestad. Nå får han svar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Dagbladet 29. mars bruker Frode Saugestad hagle for å gi norske universiteter det glatte lag. Ved både første og andre øyekast framstår kronikken nærmest som en blåkopi av et innlegg Saugestad hadde i Aftenposten for et par år tilbake, med unntak av en klarere understrekning av den rødgrønne regjeringens ansvar for utviklingen.

De fleste universitetsansatte kjenner forkortelsen LPU, «Least publishable unit», som betegner minstemålet av nye innsikter en akademisk tekst kan inneholde uten å redusere muligheten for å bli antatt - slik at man får en lengre publikasjonsliste uten å tilføre noe særlig nytt.

Å lese Saugestads kronikk med slike briller er i overkant uærbødig. En mer velvillig lesning legger til grunn at dette er forhold som ligger Saugestad så tungt på hjertet at han ser seg nødt til å gjenta varselropet, ettersom det første falt for døve ører. Og velvillig bør man være.

Saugestad gjør det imidlertid ikke enkelt for oss som i utgangspunktet kan stille oss bak hans overordnede budskap. Til det er det for mange unyanserte poenger. Når det bare finnes svart eller hvitt, blir mye lett grått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer