Typisk ny oppfølger

Norges mest utypiske tv-suksess kommer på skjermen igjen: Det blir mer «Typisk Norsk».

NRK og produksjonsselskapet Dropout har hatt flere samtaler om en ny sesong av seersuksessen. Nå bekrefter både prosjektleder Kristina Thomsen i NRK og Elisabeth Stabell i Dropout at de er i sluttfasen av forhandlingene. Trolig underskriver de kontrakt for tredje sesong «Typisk Norsk» i løpet av neste uke. Programleder Petter Schjerven er klar.

-  Ingenting er bedre enn om det blir en sesong tre, sier han.

Priser og suksess

Programmet har på alle måter vært en suksess så langt. Petter Schjerven ble kåret til Norges beste mannlige programleder og «Typisk Norsk» fikk prisen for beste kultur- eller magasinprogram under Gullruten-utdelingen i begynnelsen av mai. Språkpris har Schjerven også fått.

Og seertallene har vært høye: Første sesong ble «Typisk Norsk» sett av i snitt 453 000 seere, og neste sesong steg tallet med 100 000 til.

-  Hadde du trodd at programmet kunne bli slik en suksess da du begynte?

-  Det hadde jeg ikke. Jeg tror nesten ikke det går an å si slikt på forhånd. Og sier man slikt på forhånd, er det i alle fall sikkert at man kommer til å ta feil. Men vi var selvfølgelig optimistiske, sier Schjerven.

Nok å ta av

Han synes fortsatt det er morsomt å jobbe med programmet etter to sesonger. Vårsesongens siste «Typisk Norsk» ble sendt i april.

-  Har du begynt å tenke på ideer til sesong tre?

-  Språk og batikk? Haha. Så langt er vi ikke kommet. Sant å si er vi fortsatt i restitueringsfasen etter sesong to, sier Petter Schjerven.

Og legger til:

-  Men jeg har en følelse av at det ikke blir et problem å finne på noe. Det er nok å ta av.

PÅ\'N IGJEN: Petter Schjerven, NRK og produksjonsselskapet Dropout er i sluttforhandlinger om en ny «Typisk Norsk»-sesong.