Typisk Schjerven

En blanding av skolefjernsyn og trivelig middagsselskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Petter Schjerven er en populærvitenskapelig askeladd som er glad i professorer og parker. Mens han går der og funderer høylytt i en av Oslos grønne lunger, dukker det alltid opp en professoral hjelper han kan koseprate med - det blir vel en fem-seks stykker i første program av oppfølgeren til suksessen «Typisk norsk».Petter Schjerven er den læreren du husker med størst glede fra ungdomsskolen, han som fortalte så entusiastisk om de gamle romerne eller molekylene i druesukker at du ikke hadde hjerte til å sabotere undervisningen. Riktignok stiller du strengere krav til god TV-underholdning, men det er vanskelig å mislike Schjerven.

Blandings

Men nok om den tunge overflaten; la oss se på det lette innholdet i «Eva og Adam». Våre forestillinger om mann og kvinne berører en rekke fagfelt. Hvorfor er vi forskjellige? Ligger det i hjernen? Er det genetisk eller tillært? Oppsto forelskelsen i den romantiske epoken på 1800-tallet? Hvor viktig er serotonin-nivået under forelskelsen?Når dette skal behandles i en halvtimes skolefjernsyn forkledt som fritime, blir det fort en munter dose «blandings». Og til tross for Skjervens akademiske drahjelp: tungt er det ikke. Du skal være rimelig treig i nøtta for å ikke henge med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer