Gelawesh Waledkhani - «Rojava: The Women’s Revolution»:

Tyrkia ber Oslo fjerne kunstverk

Tyrkisk UD ber Oslo kommune fjerne et kunstverk i Rosenkrantz' gate. Kulturbyråden sier han skvatt til av kravet.

BER OSLO FJERNE KUNSTVERK: Tyrkiske myndigheter mener at Oslo promoterer terrorisme. Her ser vi landets president Recep Erdogan Foto: AFP.
BER OSLO FJERNE KUNSTVERK: Tyrkiske myndigheter mener at Oslo promoterer terrorisme. Her ser vi landets president Recep Erdogan Foto: AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det tyrkiske miljøet i Norge har reagert kraftig på et nytt verk Rosenkrantz' gate i Oslo, og mener at hovedstaden hedrer en terrorist i sine gater.

«Rojava: The Women’s Revolution» er et portrett av kurdiske frihetsforkjempere, og hedrer deres kamp i Rojava i Vest-Kurdistan, nordøst i dagens Syria.

Men kunstverket inneholder et sitat av Abdullah Öcalan, grunnleggeren av PKK, en kurdisk politisk og militær organisasjon som har som formål å frigjøre de kurdiske områdene i Tyrkia, Syria, Iran og Irak.

Oslo kommune mottok flere klager på kunstverket, men har vært fast bestemt på at det ikke skal tas ned. Nå har også tyrkiske myndigheter kastet seg inn i debatten, og ber Oslo om å fjerne kunstverket.

- Jeg skvatt

- Slik terrorpropaganda bør stoppes umiddelbart. Vi vil minne alle om at de som tolererer terrorisme kan også bli rammet av det en dag, skriver det tyrkiske utenriksdepartementet i sin pressemelding.

Tonen i pressemeldingen fikk Oslos kulturbyråd Omar Samy Gamal (SV) til å sperre opp øynene.

- Jeg skvatt da jeg så at tyrkisk UD har sendt den pressemeldingen de gjorde om et midlertidig kunstverk i Oslo. Jeg synes dette er drøyt. Oslo er tross alt en by som har erfaring med terror, og vårt svar er ikke sensur, sier Gamal til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer