Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tyrkia opphever forbudet mot slør

«Modernismens tilbakegang. Den gamle landsfader Gamal Ataturk snur vel seg i sin grav ved at forbudet blir opphevet.

Oscar «Nå er det vel en gang sånn, at det ikke er særlig mye modernisme i å gjennomtvinge sekulære lover ved hjelp av militæret, så på den måten har vel Tyrkia aldri vært særlig modernistisk.

Orfeus

«Islam er en fascistisk og undertrykkende ideologi forkledd som religion, og jeg synes dette er et stort skritt tilbake for Tyrkia å bøye under for press fra muslimene.

Motek

«Jeg synes det er litt drøyt å forby et usselt sjal! La dem ha sjal de som ønsker. Man skal ikke være så ivrig etter å unngå islams undertrykkelse at man undertrykker folk på en annen måte i stedet.

Bente «Jeg er enig i endringen. Et individ skal ikke være lovpålagt kleskodeforbud. Man skal kunne gå kledd slik man selv vil. Det er det som er kjennetegnet i et demokrati.

Jarle «Det er et faktum at muslimske kvinner svært ofte er under et stort press for å tre inn i den tradisjonelle muslimske kvinnerollen. Tørkle blir ofte brukt som et middel for å presse kvinner inn i denne rollen.

Skru på bremsen «Jenter med tildekning får studere ved universiteter i og høgskoler i Norge og Europa, men ikke i Tyrkia. Siden Norge og land i Europa har kommet langt i forhold til demokrati og modernisering, er det ikke vanskelig å se at Tyrkia er på rett spor.

F.G.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media