Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tyrkia-seier etter 25 år

Jubelen sto i taket både i salen og på pressesentret da det i aller siste minutt ble klart at Tyrkia er årets EuroSong-vinner.

Sertab Erener (39) er stor stjerne i hjemlandet Tyrkia, og har gitt ut seks plater som har solgt til sammen fire millioner eksemplarer.

Erener var også Jostein Hasselgårds favoritt i finalen. Og da Dagbladet anmeldte alle årets GP-bidrag var det bare Tyrkia og Russland som fikk terningkast fem.

Tyrkia feirer i år 25-årsjubileum som EuroSong-deltakere, og for aller første gang synger de på engelsk. Det var det mange tyrkere som mislikte, og diskusjonen gikk høylydt til og med i nasjonalforsamlingen. Men det var glemt i går kveld.

Sertab Erener har sunget duett både med José Carreras, Ricky Martin og årets greske GP-artist Mando. Hun har selv skrevet musikken til EuroSong-vinneren «Everyway that I can» sammen med Demir Demirkan, som også har skrevet teksten.

- Sangen handler om en kvinne som kjemper for å beholde sin elskede, forklarte Erener på en pressekonferanse tidligere i uka.

Et harem var tema både for videoen og koreografien på scenen.

- Det var sterke kvinner som bodde i haremene, og alle kjempet om sultanens gunst, derfor syntes vi det passet godt. Men dette er ingen sterk politisk sang, sa Erener.

Tyrkerne har allerede bestem at neste års finale vil finne sted i Atatürk Kultursenter i Istanbul.

I natt feiret Sertab Erener og resten av den tyrkiske delegasjonen sin aller første EuroSong-seier i total gledesrus.

TYRKIAS HELTINNE: Sertab Erener var jublende glad over å ha brakt årets EuroSong-serier hjem til Tyrkia. Neste år blir det finale i Istanbul.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media