HELTER: — PKKs krigere i Peshmerga er de eneste som har slått IS i direkte kamp, og reddet titusener av sivile fra massakre, skriver leder og nestleder i NKP. Foto: Asmaa Waguih/Reuters/NTB Scanpix
HELTER: — PKKs krigere i Peshmerga er de eneste som har slått IS i direkte kamp, og reddet titusener av sivile fra massakre, skriver leder og nestleder i NKP. Foto: Asmaa Waguih/Reuters/NTB ScanpixVis mer

Tyrkias bombing er støtte til IS-drapsmenn

Det er helt meningsløst og kynisk av den tyrkiske regjeringen å rette alle sine bombetokter mot de kurdiske frihetskjemperne.

Meninger

Fredag den 31.07 ble det meldt at Tyrkia gjennomførte flere bombeangrep mot IS-mål fra grenseprovinsen Kilis. Kritikere har siden bombeangrepene startet hevdet at den tyrkiske bombingen av IS er en unnskyldning for å kunne trappe opp angrepene mot kurdiske opprørsbevegelser.

NATO har støttet Tyrkias kamp mot IS men toer sine hender når det samme NATO-medlemmet bomber kurdernes militære stillinger i Irak og i Syria. Den 02. 08 meldes det at Tyrkia nå utelukkende bomber kurdiske mål og ikke IS´ baser. Tyrkia har indirekte støttet IS angrep i Syria for å bli kvitt Assad-regimet, som var deres nære venn for 1 år siden. President Erdogans stormannsgale plan er å knuse kurdernes mål om en egen stat og å splitte opp Syria for å opprette et Stor-Tyrkia i Midtøsten.

Hans reaksjonære og nasjonalistiske ærgjerrighet er fylt av fascistiske idealer og han bekjemper sosialist- og kommunistpartiet og Det prokurdiske partiet Folkets demokratiske parti (HDP) som han tapte valget mot. Det skjer nå massearrestasjoner, militære aksjoner flere steder i Tyrkia og omfattende bombing av landsbyer med drap på tusenvis av sivile og mot gerilja-mål i Syria og i Irak.

Det kurdiske partiet PKKs dyktige krigere i Peshmerga er de eneste som har slått IS i direkte kamp, og reddet titusener av sivile fra massakre blant annet i den syriske byen Kobané i våres, mens Tyrkias regjering lot IS få fritt spillerom over grensene. Kurderne er allierte med andre som kjemper mot IS-drapsmenn som strømmer over i Midtøsten og i Nord-Afrika.

Det er helt meningsløst og kynisk av den tyrkiske regjeringen å rette alle sine bombetokter mot de kurdiske frihetskjemperne. Erdogans planer er noe helt annet enn å stoppe IS. Derfor er det like kynisk at NATO og Norge ikke krever stans i denne stormannsgale politikken.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.