Tysk kulturinvasjon

Ibsen og keiser Vilhelm. Strindberg og Rudolf Steiner. Sonja Henie og Bobla. Tyskertøser og Wagner. Odin og Goethe. Willy Brandt og valkyrjer. Sam Eyde og Fritz Lang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Møt dem på Norsk Folkemuseum sammen med alle de andre som har gitt og tatt gjennom impulser og brytninger i forholdet Tyskland og Skandinavia i dette og forrige århundre. Og nettopp mangfoldet i den hittil største kulturhistoriske mønstringen i Norge er utstillingens styrke.

I går ble den åpnet i kong Haralds nærvær. Fra i dag og ut oktober er den tilgjengelig for publikum, som uansett kunnskaper om tysk og skandinavisk historie, vil finne nyheter - det være seg innen film, arkitektur, malerikunst, teknologi, håndverk, litteratur eller vitenskap. Kort sagt alt som har bidratt til å forme de forskjellige nasjonene gjennom 200 år. Enhver vil oppdage emner å gå videre på, og selv om utstillingen ved det første, hastige møtet nesten virker utmattende i kunnskapsflommen, burde den være alle læreres drøm for å bildelegge undervisningen og inspirere elever.

Folkevandring

Vi tør vedde på en folkevandring til Bygdøy.

I tillegg til 900 utstillingsgjenstander fra 213 utlånere, fordelt på 1500 kvadratmeter, blir utstillingen i samarbeid med Goethe-Institut tett oppfulgt med seminarer, filmkvelder, foredrag, konserter, teater osv. osv. Vi invaderes av tysk kultur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer