Tysk nazikomedie floppet

En tysk komedie om en jøde som overtar plassen til nazilederen Goebbels møter slakt.

«Goebbels og Geduldig» er landets første satiriske spillefilm om nazi-tiden, melder Ananova.com. Filmens plot går ut på at Hitlers propagandaminister Joseph Goebbels hadde en jødisk dobbeltgjenger, Harry Gelduldig.

Geduldig holdes i fangenskap i en borg slik at han kan steppe inn i tilfelle Goebbels blir drept, men greier å ta originalens plass når sistnevnte kommer på besøk. Geduldig/Goebbels glir rett inn i nazi-ledelsen, får møte Hitler, og greier å redde en kvinne han elsker fra konsentrasjonsleirene.

Tyske seere sviktet filmen ifølge Ananova. Den fikk bare 2,4 millioner seere, mot 11 millioner for landskampen mot Nederlanfd, som gikk samtidig.

Kritikerne er heller ikke nådige. De mener filmen mangler humor, mot og dybde.

- Vitser om det Tredje Rike er lov, til og med om lederne, den mest tragiske og voldelige gjeng historien har sett. Men «Goebbels og Geduldig» bommer tragisk, skriver den tyske avisa Die Welt.

Ulrich Muehe, som spiller begge hovedrollene, innrømmer at filmen ikke er den mest frimodige.

- Den dokumenterer på mange måter de forskjellige måtene vi kan takle nazismen på i våre dager. Knskje vi kan få en skikkelig komedie om dette teamet om fem år.

(Dagbladet.no)

GEDULDIG OG GOEBBELS: Komedie om jøde som tar plassen til nazileder tok ikke helt av i Tyskland.