Tysk orgelmester

Frister orgelversjoner av tyske schlagere, Nirvana- og Metallicahits? Da er kultorganisten Mambo Kurts konserter noe for deg.

Orgelkrakken tas fram for tyskeren Mambo Kurt denne uka. Han har tatt med seg orgelet og starter i dag en miniturne i Norge - i campingbil.

das schönste Instrument

Orgelet er Kurts utvalgte musikalske våpen, et orgel slik farmor har i stua. På sitt Yamaha D85, «das schönste Instrument der Welt», tyner han ut sine svært personlige versjoner av samtidshits og tysk såpemusikk. Dressene kan utfordre en hardbarket hippie. En gang krasjet han en fotball fest i sitt «601 mark kostyme» - 1 tysk mark for dressen og 600 for orgelet.

- Vel, for ti år siden kastet publikum fulle ølflasker på meg. I dag er jeg mer akseptert, på en eller annen måte, sier Mambo Kurt til nettstedet Tornado.

Irma Tolksdorf Orgelschule

Det skyldes kanskje kultstatusen han har fått etter plater som «The Return of Alleinunterhalter» og «Back in beige - The Return of Alleinunterhalter vol. II». Kurt kvester hits fra Metallica, Busta Rhymes og Bloodhound Gang, og stemmen er ikke bra, aksenten verre, men orgellyden er jo fet da.

For mannen kan spille. Han ble tross alt vesttysk mester i orgel, og er utdannet ved Irma Tolksdorf Orgelschule.