Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tysk teater vil dele ut gratisbillett til publikum som bærer hakekors

Myndighetene har startet etterforskning.

Hakekorset vil bli delt ut på premieren. De som betaler for billett derimot, vil bli bedt om å gå med Davidsstjerne i solidaritet med ofrene for «nazistisk barbarisme», skriver teateret på sine hjemmesider.

En talsmann for påtalemyndigheten i byen Konstanz opplyser at de har startet en etterforskning av teateret etter at det har kommet flere klager, ifølge DPA.

Hensikten skal være å vise hvor lett folk blir korrupte, ifølge teateret.

I Tyskland er det ikke lov å bruke nazisymbol offentlig, men etterforskere skal vurdere dette opp mot kunstnerisk frihet.

Teaterstykket med navnet «Mein Kampf» er en referanse til dagboken Adolf Hitler skrev da han satt i fengsel. Stykket har planlagt premiere 20. april, samme dag Hitler hadde bursdag i 1889.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling