Tysk trøbbel for Briskeby

Lanseringen av det norske bandet Briskeby i Tyskland har møtt uvanlige problemer: En tysk artist har gitt ut bandets singel «Propaganda», én uke før Briskeby selv gir den ut.

Det er Pia Lund, tidligere vokalist i bandet Phillip Boa and the Voodooclub , som mandag sendte sin versjon av «Propaganda» ut til tyske radiostasjoner.

- Vi har bedt plateselskapet hennes om å stoppe distribusjonen av singelen, sier Briskebys manager Morten Andreassen.

Det er for seint å forandre Briskebys planer for lansering i Tyskland. Særlig fordi en video til «Propaganda» allerede er innspilt og klar til visning på tysk TV i neste uke.

Positivt

Men aller viktigst er Briskebys jobb som supportband for a-ha, som starter sin tysklandsturné 24. november. En egen turné for Briskeby vil komme i forbindelse med tysk album-utgivelse på nyåret.

- Vi må forsøke å gjøre dette til noe positivt for Briskeby, være sjarmert over at en fallende tysk stjerne forsøker å redde seg ved hjelp av en artist på vei oppover, sier Morten Andreassen.

Sannsynligvis har ikke Lund gjort noe ulovlig, så lenge det dreier seg om en ren coverversjon av «Propaganda».

- Må undersøke

Det betyr at ingen vesentlige deler av låta kan være forandret fra originalen, pluss at opphavsmann Bjørn Bergene i Briskeby må være kreditert.

Hvis Pia Lund later som om hun selv har skrevet «Propaganda», kan det dreie seg om et plagiat, med mer alvorlige juridiske følger.

<P> trygve.aas.olsen@dagbladet.no <P> # <P> <P> SCHEISSE! Lise Karlsnes og resten av Briskeby kommer for seint til sin egen singellansering i Tyskland.