Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tyskere tok varmt imot Hitler-skuespiller

- Skremmende å høre hva de mente.

OVERRASKET: Filmregissør David Wnendt (til høyre) og skuespiller Oliver Masucci har laget film om Hitler. Foto:  AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
OVERRASKET: Filmregissør David Wnendt (til høyre) og skuespiller Oliver Masucci har laget film om Hitler. Foto: AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tysk skuespiller kledd ut som Hitler er sjokkert over den varme velkomsten han fikk mange steder i Tyskland.

Oliver Masucci spiller Hitler i en film basert på Timur Vermes satiriske roman «Han er her igjen», der Hitler våkner opp på en benk i Berlin i vår tid og kaster seg inn i politikken igjen.

Filmteamet dro rundt i Tyskland for å ta opp filmen.

- Hvordan kan det være slik at så mange reagerer positivt på Hitler, at de aksepterer ham, spør filmens regissør David Wnendt i et intervju med den tyske TV-kanalen ARD.

Filmen viser Oliver Masucci utkledd som Hitler der han går i folkemengden, snakker med folk, håndhilser på dem og poserer for bilder.

- Folk glemte raskt at kameraene rullet, snakket med mannen og delte sine tanker med ham. Og det var ganske skremmende å høre hva de mente. Under arbeidet med filmen erfarte jeg at det var middelklassen som skifter til høyresiden. Vi bør stille oss spørsmålet hvorfor, sa Masucci da han var på vei inn på den røde løperen til filmpremieren i Berlin tirsdag kveld.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!