Tyskland nominerer Ullmann-film som sin Oscar-kandidat

Berømmes for imponerende spill.

OSCAR-MULIGHET: Skuespilleren Liv Ullmann. Her er hun i Riksteatrets «Lang dags ferd mot natt» i 2010. Foto: Erling Hægeland, Dagbladet
OSCAR-MULIGHET: Skuespilleren Liv Ullmann. Her er hun i Riksteatrets «Lang dags ferd mot natt» i 2010. Foto: Erling Hægeland, DagbladetVis mer

Liv Ullmann spiller en av hovedrollene i filmen som er Tysklands offisielle kandidat til Beste fremmedspråklige film under neste års Oscar-utdeling, skriver nettstedet Variety.

Filmen «To liv» er regissert av Georg Maas, og også de norske skuespillerne Sven Nordin, Dennis Storhøi og Julia Bache-Wiig er med i filmen.

Stasi
Filmen er basert på historien om tysk-norske Kathrine Evensen (spilt av Juliane Kohler), som etter krigen lever lykkelig med familien og sin mor i Norge. Det er rollen som moren som spilles av Liv Ullmann.

Problemene oppstår med Berlinmurens fall, da Kathrine Evensen konfronteres med sin fortid fra den østtyske etterretningstjenesten Stasi.

- Imponerende Ullmann Ifølge den ni personer sterke juryen som har plukket ut filmen som tysk Oscar-kandidat, veves denne historien sammen med historien om såkalte Lebensborn-barn fra den tyske okkupasjonen av Norge.

Juryen framhever samspillet mellom Juliane Kohler og Liv Ullmann som «imponerende».

Norske selskapene Helgeland Film deltar som co-produsent, og Filmfondet Fuzz, Filminstituttet og Vestnorsk filmsenter har bidratt til finansieringen.

Tredje gang
Også det norske nettstedet ComoYo omtaler nominasjonen, og skriver om handlingen at det oppstår forviklinger når både Kathrine og moren blir bedt om å vitne mot den norske stat på vegne av krigsbarna.

Ifølge ComoYo er Ullmann tidligere Oscar-nominert to ganger, for beste kvinnelige hovedrolle i 1973 og 1977 for henholdsvis «Utvandrerne» og «Ansikt mot ansikt».

Ullmann er dessuten eneste norske medlem av akademiet som deler ut Oscar-prisene, men får snart selskap av regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg.