Tyskland vil forby utgivelse av «Mein Kampf»

- Det skylder vi holocaust-ofrene og deres familier.

VIL FORBY NYE UTGIVELSER: Tyskland ønsker ikke «Mein kampf» velkommen. Foto: NTB Scanpix
VIL FORBY NYE UTGIVELSER: Tyskland ønsker ikke «Mein kampf» velkommen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rettighetene til «Mein Kampf» har i praksis ført til et forbud mot publisering av boken i Tyskland. Når rettighetene går ut i 2015, ønsker tyske myndigheter å forby den.

Etter andre verdenskrig tilfalt bokas rettigheter delstaten Bayern fordi Adolf Hitler på papiret var innbygger i byen da han tok sitt liv. I snart 70 år har tyske myndigheter brukt rettighetene til å unngå at boken blir trykket opp og solgt i Tyskland.

I 2015 går imidlertid rettighetene ut. Justisministrene fra Tysklands 16 delstater ønsker å få på plass et forbud som gjør at Hitlers originaltekst fortsatt ikke kan utgis uten kommentarer.

- Tyskland har et unikt historisk ansvar som vi må ta på alvor. Vi vil undersøke hvilke muligheter straffretten har for å stanse utgivelser av boka. Det skylder vi holocaust-ofrene og deres familier, sier Bayerns justisminister Winfried Bausback.

En gruppe historikere er i gang med et arbeid om å gi ut «Mein Kampf» med kommentarer. Bayerske myndigheter har tidligere signalisert at de ikke vil stå i veien for utgivelsen.

Berlin (©NTB/AFP)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer