Tyskland vil innføre betaling for lenking på nettet

Gamle mediegiganter angriper Google.

BETALING FOR LENKING: Angela Merkel og hennes koalisjonsregjering er positiv til et forslag om at kommersielle nettsteder må betale for lenking, indeksering og sitering fra andre nettsteder. Foto: SCANPIX
BETALING FOR LENKING: Angela Merkel og hennes koalisjonsregjering er positiv til et forslag om at kommersielle nettsteder må betale for lenking, indeksering og sitering fra andre nettsteder. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Tyskland vurderer å innføre et system med lisensbetaling når kommersielle medier indekserer og lenker til andre nyhetsnettsteders innhold, skriver New York Times.Forslaget er blant annet et utslag av et ønske om å verne den etablerte medieindustrien mot lenkevirksomhet og sitering av den typen tjenester som Google News bedriver.

Medieindustrien står bakOm forslaget innføres, kan det blant annet bety slutten på at Google News kan sitere tittel og ingress og lenke til andre nyhetsnettstederes innhold uten å betale for det.

Kritikerne frykter at forslaget kan bety slutten for hele økosystemet av lenking og sitering som utgjør så mye av kjernen i det nye mediebildet på nettet - og i hele nettets grunnidé.

Blant forslagets støttespillere er store tyske medieselskap, anført av Hubert Burda Media, som blant annet gir ut Bild og Die Welt.

I henhold til forslaget skal det etableres en ny forvaltningsorganisasjon etter samme modell som for eksempel norske Tono, for å kreve inn lisens fra kommersielle virksomheter som siterer og lenker til innhold fra andre nettsteder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer