Tysland angriper Bondevik i ny sang

TRONDHEIM (Dagbladet): Hold ungene inne og bikkja i band - for nå er Terje Tysland løs med ny plate. I tekster fulle av meget sterke uttrykk, går han til angrep på hykleriet i samfunnet. Både Krf-leder Svarstad Haugland og statsminister Bondevik får gjennomgå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Ein runde te'...» heter plata, som byr på en ny runde med «gamle» Tysland.

Her er han tilbake med låter i samme gate som «No går det på rævva» og «Ka fa'n e' du så glad fer». Låter som ble bannlyst i NRK.

- Det har vel noe med utviklingen i samfunnet å gjøre. Plata er et forsøk på å demme opp for nymoralismen vi ser bre seg over alt, sier Tysland.

Tekstene

I låta «Fa'n som rår» bruker han kraftige ord om flere navngitte personer, blant andre vår nye statsminister. I «Maria» bruker han uttrykk som «Halleluja, ja, no går det for Maria. Det går bedre for Maria no» - og i «En jævel oppi senga» beskrives en djevelutdrivelse i naborommet på IMI-hotellet:

«Og nattevakta sprang

Og va tebake med Bibel i hand.

Med rosa kjole, sterinlys og duk

og kors og vievann.

Så vart det skvetta vatten

Den jæveln ska vel ut med tvang.

Mens emisær'n forfæla gikk med buksa

nedpå hæla' og kauka og sang». Både kristenfolk og pengefolk får gjennomgå, samtidig som det gis et sterkt forsvar for det glade liv:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer