Tysland kan ende i fengsel

TRONDHEIM (Dagbladet): Trønderrockeren Terje Tysland (bildet) risikerer fortsatt å havne i fengsel, etter at han slo en lensmannsbetjent med knyttneven.

Påtalemyndigheten anker dommen i herredsretten, der Tysland fikk betinget fengselsstraff.

- Jeg håper snart jeg kan bli ferdig med dette, sier han.

I går fikk Tysland vite at konstituert statsadvokat Per Morten Schjetne har anket dommen. Vanlig rettspraksis tilsier ubetinget fengselsstraff i tilfeller der det er brukt vold for å hindre offentlig tjenestemann.

Orkdal herredsrett mener Tysland bør slippe et opphold bak murene. «Under noe tvil» kom retten fram til at det var tilstrekkelig med betinget fengsel, kombinert med en ubetinget bot på sju tusen kroner.

Forbauset

Terje Tyslands forsvarer, advokat Christian Wiig, tror ikke saken hadde vært anket hvis det ikke hadde sittet en kjendis på tiltalebenken.

Uansett utfall får saken et etterspill på plate. Da forhandlingene i Orkdal herredsrett var over, fortalte Terje Tysland at han hadde låta klar, med arbeidstittel «Hei, din tulling».

- Singelen kommer når dommen er rettskraftig, sa trønderrockeren til Dagbladet.

Da dommen falt i herredsretten, sa advokat Christian Wiig at Tysland slapp rimelig fra det.

Beruset

I retten nektet rockeren straffskyld, men la ikke skjul på at han slo lensmannsbetjenten med knyttneven en gang. Sammenstøtet skjedde under et grillparty på en campingplass i Sør-Trøndelag, natt til 24. juni i fjor.

Politiet skulle pågripe Terje Tyslands kone, som var mistenkt for promillekjøring. Rockartisten, som var beruset, blandet seg inn i arrestasjonen. I retten sa han at han slo som en provokasjon, fordi han ønsket å bli pågrepet.