Hurtigruten-konflikten

Tyst fra Cruise om skipskrangel

Filmproduksjonen nekter å kommentere konflikten mellom Hurtigruten og sjøfartsforbundene.

STRENGT REGIME: Smittevernpersonell stoppet innom filmsettet til Mission Impossible og forlot stedet med en sort testbeholder. Video: Lars Eivind Bones / Knut-Eirik Lindblad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter lang tid med krangel og bråk ble det torsdag kveld kjent at Hurtigruten må bytte ut det NIS-registrerte skipet «MS Fridtjof Nansen» med NOR-registrerte «MS Finnmarken».

Førstnevnte har i flere uker fungert som hotellskip for filmarbeidere tilknyttet innspillingen av «Mission Impossible 7».

I tida etter at Dagbladet først omtalte Norsk Sjømannsforbunds varsel om mulig sosial dumping om bord «MS Fridtjof Nansen», har det haglet med kritikk mot Hurtigruten for bruken av et NIS-registrert skip til hotelloppdraget i Hellesylt. Det er stilt spørsmål på Stortinget om praksisen og Hurtigruten er også politianmeldt for brudd på utlendingsloven.

Tyst fra Cruise

Samtidig som bråket pågår har filmproduksjonen «Mission Impossible» jobbet som vanlig i Hellesylt og brukt «MS Fridtjof Nansen» som hotell. Til tross for en lang rekke forsøk har ikke Dagbladet lykkes i å få en kommentar fra ledelsen om konflikten som har rast rundt dem på høyeste politiske nivå.

Helt siden 2. september har Dagbladet, via innspillingens pressekontakt, forsøkt å få et svar på hva de tenker om at Hurtigruten har leid dem et lovstridig hotellskip, men hittil har det vært tyst fra leiren til skuespiller Tom Cruise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer