Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tyvlånte mammas bil - fyllekjørte på Quart

10 tatt for narkotika i løpet av Quartens første døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Quartfestivalens første døgn er overstått, og det har vært et døgn godt innenfor det normale, melder politiet. Stemningen er god, og det er mange som setter himmel og jord i bevegelse for å komme hit.

Himmel og jord var absolutt i bevegelse for en jente fra østlandsområdet, som traff på politiet i går. Hun ble tatt for å kjøre i beruset tilstand, og må holde seg litt mer i ro i dagene som kommer. Det samme må nok moren, jenta hadde nemlig tyvlånt morens bil for å komme seg til Kristiansand.

Quartfestivalen betyr også publikum med narkotika:

- Det er tatt inn 10 personer i forbindelse med enten besittelse eller bruk av narkotika. Av de er det skrevet ut åtte forelegg. I tillegg har en person blitt tatt med 40 gram hasj. Han har tilstått, og kommer til å få en dom. Den siste pågrepne er tatt med 12-13 gram amfetamin, han er ikke løslatt ennå, men vil få en dom senere. Han er også anmeldt for vold mot polititjenestemann, sier Geir Hansen, politioverbetjent ved Kristiansand politistasjon.

I tillegg er ytterligere en kvinne (42) anmeldt for vold mot tjenestemann.

Politiet kan også fortelle om noen småhendelser:

- Vi har tatt tre personer i forbindelse med tyverier. En for å ha stjålet en sykkel, en person er tatt for butikktyveri i flere butikker og en er tatt på campen mistenkt for tyveri av en veske, sier Hansen.

Politiet forteller at disse tallene ikke er ekstraordinære:

NORMALT: Politiet forteller at 10 personer er tatt for besittelse eller bruk av narkotika, men at dette er helt normalt for Quartfestivalen. (Illustrasjonsfoto) Foto: TORSTEIN BRATTSET DRABLØS
NORMALT: Politiet forteller at 10 personer er tatt for besittelse eller bruk av narkotika, men at dette er helt normalt for Quartfestivalen. (Illustrasjonsfoto) Foto: TORSTEIN BRATTSET DRABLØS Vis mer

- Dette er helt på det normale, ikke noen dramatiske tall. Men mye har også med hvor mye ressurser politiet setter inn. Vi har ikke så mye ressurser som vi har hatt tidligere, sier Hansen.

Til tross for at byen er invadert av tusenvis av ungdommer som er minst like interessert i festing som musikk, går det greit, mener Hansen:

- Det er stort sett greit. Det er et forferdelig mas og stress under festivalen, men det er jo også fornøyelig, og flott. For det meste er det drikking og rusing, pluss en del tyverier. Ofte vet ikke folk selv hvordan de er blitt frastjålet ting.