U-ten Aggie

TROMSØ: Aggie Peterson slutter i NRKs «U»-redaksjon uten forvarsel. - Helt udramatisk. Jeg vil bare ha tid til å lage musikk og gi ut plate, sier Aggie.

Hun skulle nå ha vært i gang med opptakene til neste «U»-serie sammen med kollegene Håvard Lilleheie, Åse Mørk og Rune Hagerup. Programmet har pause fra skjermen for tida, men er tilbake når «Åpen post» - som starter onsdag - avslutter i mars.

- Vanskelig

Nå må de tre andre fortsette uten populære Aggie fra Tromsø.

- En vanskelig avgjørelse å ta, jeg skjønner jo at de andre kan havne i ei lita kattepine. Det er selvsagt leit, sier Aggie, som orienterte redaksjonen rett før jul.

- Nå får jeg tid til å gå i studio og jobbe videre. Målet er å gi ut ny plate i løpet av høsten. Dersom jeg hadde fortsatt i «U», ville jeg ikke ha rukket det. Jobben var ikke heltids, men 140 prosent. Den tok utrolig mye tid, sier Aggie, som tar tilbake artistnavnet Frost.

- Klarer oss

Prosjektleder i «U», Jan Ødegårdstuen, løser avgangen slik:

- Vi viser lengre filminnslag med de andre tre programlederne, og studiosendingene blir bygd litt om. Vi tar ikke inn erstattere. Det er synd Aggie slutter, hun kunne gjort karriere på skjermen. Men folk har sluttet i «U» før. Vi klarer oss.

  • «U»-sendingene i fjor høst trakk mellom 250000 og 300000 seere.
SLUTTER: Aggie Peterson slutter i U. - Udramatisk, sier hun selv.