Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

U2:

U2-album utsatt på grunn av Donald Trump

- Hold an.

DASKER DONALD: U2 vil jobbe mer med sitt kommende album for å speile tida vi lever i, ifølge dem selv. Foto: NTB Scanpix
DASKER DONALD: U2 vil jobbe mer med sitt kommende album for å speile tida vi lever i, ifølge dem selv. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Om Donald Trump gjorde verdens musikkelskere en tjeneste eller ikke da han vant presidentvalget i USA, skal vi la være opp til hver enkelt å avgjøre.

U2-gitarist The Edge har nemlig i et intervju med Rolling Stone sagt at det kommende albumet deres er utsatt på grunn av de politiske dreiningene verdenssamfunnet har gått gjennom de siste månedene.

- Verden er et annet sted

Gruppa gjorde i utgangspunktet ferdig sitt 14. studioalbum, «Songs of Experience», mot slutten av fjoråret, men fant ut at de ikke ville slippe det enda på grunn av valget av Donald Trump som president.

- Vi tenkte: Hold an - vi trenger et øyeblikk til å tenke på dette albumet og hvordan det relaterer til hva som skjer i verden, sier The Edge til Rolling Stone.

SKYLD I U2-UTSETTELSE: DOnald Trump. Foto: NTB Scanpix
SKYLD I U2-UTSETTELSE: DOnald Trump. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det nyeste materialet på albumet var fra begynnelsen av 2016, mens mesteparten var skrevet enda lenger før det.

- Men nå - noe jeg regner med at dere er enige i - er verden et helt annet sted, sier The Edge.

Ny turné

Irene er ikke de første som ønsker å markere avstand til Trump. Det har nærmest gått sport i å offentlig lange ut mot USAs kommende president blant verdens artister, det være seg både Bruce Springsteen og Tore Renberg.

U2 er på sin side nå klar for å legge ut på en lang turné i Europa og USA i forbindelse med 30-årsjubileet til albumet «Joshua Tree». Norden får imidlertid ikke besøk denne gangen.

Da bandet ga ut sitt forrige studioalbum, Songs of Innocence», skapte det rabalter da albumet automatisk ble lastet ned på telefonene til Apple-brukere uten at de hadde bedt om det - selv om det var gratis.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling