REAGERE PÅ PLATEOMSLAG: Slik ser U2-plata «Songs of Innocence» ut. Trommeslager Larry Mullen jr. holder rundt sin 18 år gamle sønn.
REAGERE PÅ PLATEOMSLAG: Slik ser U2-plata «Songs of Innocence» ut. Trommeslager Larry Mullen jr. holder rundt sin 18 år gamle sønn.Vis mer

U2 blir anklaget for å oppfordre til homofili

I Russland.

En ledende russisk politiker reagerer på U2, som mener bandet sprer homopropaganda.

Men det er msikkgiganten Apple som risikerer å bli saksøkt.

U2-far gir sin sønn en klem Alexander Starovoitov i det høyreorienterte liberaldemokratiske partiet i Russland (LDPR), har bedt landets justisministeren å undersøke om det foreligger brudd på de russiske lovene som forbyr å fremme homofili.

Det skriver Contactmusic.

Årsaken er at Starovoitov mener at U2-coveret på «Songs of Innocence» fremmer moralsk fordervede holdninger. Plateomslaget viser U2-trommis Larry Mullen jr. i bar overkropp holde rundt sin 18 år gamle sønn, som også er i bar overkropp.

Fremmer homofili Bakgrunnen for at også Apple er skyteskive for den høyreorienterte politikerne moralske vrede, er at Apple i fjor la inn U2-plata «Songs of Innocence» på alle sine Iphone-telefoner.

Starovoitov mener plateomslaget oppfordrer og fremmer sex mellom menn.

Ifølge Contactmusic har han bedt landets justisministeren undersøke om Apple bryter russiske lovene om å fremme homofili.

På vegne av sin sønn Starovoitov har bedt om en juridisk gjennomgang av U2-coveret og Apples formidling av dette gjennom Itunes.

Starovoitov ønsker å saksøke Apple for moralske skader dette påfører - på vegne av sin sønn.

I 2013 vedtok Russland en lov som forbyr distribusjon av materiale som fremme lesbiske, homofile, biseksuelle og transseksuelle relasjoner blant mindreårige.