IKKE TIL NORGE: Bono og Adam Clayton kommer ikke til Norge på denne europaturneen. Arrangør Live Nation håper imidlertid på neste år. FOTO: SCANPIX/REUTERS
IKKE TIL NORGE: Bono og Adam Clayton kommer ikke til Norge på denne europaturneen. Arrangør Live Nation håper imidlertid på neste år. FOTO: SCANPIX/REUTERSVis mer

U2 dropper Norge til sommeren

Kommer bare til Sverige.

(Dagbladet.no): U2 har offentliggjort lista over byer de vil besøke i forbindelse med sin 360 Tour, som følger i kjølvannet av den nye skiva «No Line on the Horizon».

Norge og Oslo glimrer med sitt fravær. Göteborg blir eneste nordiske by den irske gruppen besøker (Ullevi stadion 31. juli).

Rune Lem i Live Nation har ingen forklaring på hvorfor U2 har valgt bort Norge i denne omgang.

- Sånn er det bare. Det må du spørre noen andre om, for eksempel U2 selv, sier Lem til Dagbladet.no.

Produksjonen bandet skal ta ut på veien med er av det svært ambisiøse slaget - navnet på turneen spiller for eksempel på at U2 vil stå på en rund scene, med publikum plassert rundt. Som vanlig er det en hel masse teknologi og skjermer som må til.

- Blir Norge droppet fordi vi ikke har en arena som er god nok for en slik type produksjon?

- Du, dette blir for dumt. U2 legger ut på en kort turné denne gangen, og dette har ikke med noe annet å gjøre. Vi håper de kan besøke oss til neste år, sier Lem.

Bandet planlegger å være på veien helt fram til høsten 2010, og trolig vil bandet spille totalt nærmere 200 konserter. Det er ikke kjent når resten av turneen blir ferdig spikret.

U2 har i første omgang offentliggjort 31 spillesteder i Europa og USA, fra 20. juni til slutten av oktober. Live Nation regner med at dette blir tidenes nest innbringende turné, etter Rolling Stones' «A Bigger Bang» fra 2005 til 2007.