Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB ScanpixVis mer

U2-konsert avlyses etter trusler. Søkes etter bevæpnet mann

Mennesker har ventet i timesvis utenfor Globen. Nordmann har opplevd situasjonen som rolig.

(Dagbladet) Etter å ha spilt to konserter i Globen i Stockholm tidligere i uken, er planen at U2 skal gå på scenen i kveld og også i morgen.

Tidligere i kveld meldte svenske Expressen at arenaen hadde trøbbel med billettscannerne, som gjorde at tusenvis av mennesker ventet i flere timer i kø. Bandet skulle vente med å gå på scenen til alle var inne.

Konserten er nå utsatt fram til 22. september på grunn av sikkerheten rundt arrangementet, melder Expressen.

Trussel Det svenske politiet meldte tidligere i kveld at de at de så etter en mann i 20-års alderen som angivelig skal ha vært bevæpnet, og både Expressen og Aftonbladet skriver at dette var grunnen til at Globen ble tømt.

Expressen skriver også at det var en trussel mot Bono, vokalisten i U2. Klokka 23.40 informerte politiet at de oppretter sak på brudd på våpenloven, men at ingen er pågrepet.

Mannen skal ha vist fram et våpen da han ankom arenaen, men samtidig påstått at han var politimann i sivil og at han bare hadde glemt å legge fra seg våpenet. Han skal deretter ha blitt sluppet inn.

- Ikke noe oppstyr her Norske Christian Wallin er én av dem som har stått i kø utenfor Globen i hele kveld, og ventet på å slippe inn.

- Vi har stått her i to timer uten å rikke oss én cm, og køen er på et par hundre møter, sa han tidligere i kveld til Dagbladet.

SLIPPER IKKE INN:  Kenneth Engdahl (t.v), Christian Wallin og Bernt Kristiansen venter på å slippe inn på U2 konsert i Stockholm. Foto: Privat
SLIPPER IKKE INN: Kenneth Engdahl (t.v), Christian Wallin og Bernt Kristiansen venter på å slippe inn på U2 konsert i Stockholm. Foto: Privat Vis mer

Han og kompisene har også hørt at det er teknisk trøbbel med innslippet som er grunnen til at de fortsatt venter på å gå inn. Han melder også om rykter om at politiet er på utkikk etter en person fra folk i køen som leser nettaviser.

- Men det er ikke noe oppstyr eller politi her vi står. Alt går rolig for seg, sa Wallin.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram