Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

U2 på scenen med Pearl Jam

Spilte Neil Young-låt sammen i Australia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bono får både ros og tyn for sitt politiske engasjement, som han ikke ser ut til å ville dempe med det første.

I går spilte U2-vokalisten og The Edge sammen med Pearl Jam i Melbourne. Anledningen var en «Make Poverty History»-konsert i forbindelse med G20-toppmøtet i Australia, skriver Billboard.

Sammen spilte de Neil Young-låta «Keep On Rockin\' In a Free World» foran 14 000 mennesker. Pearl Jam har framført denne låta i årevis, tidligere sammen med Young selv.

Flere tusen fulgte også konserten - som i tillegg kunne by på navn som Jet, Paul Kelly, Eskimo Joe, Evermore og John Butler Trio - fra storskjermer i andre australske byer.

- Politikere må gjøre som dere bestemmer: Rop det fra fjelltoppene!, sa Bono da han introduserte låta.

Tidligere i uka hadde han kritisert statsminister John Howard på tv-programmet «Lateline». Bono ville møte Howard, men statsministeren hadde nektet.

- Hva slags Australia vil dere egentlig leve i? Dere har en enorm rikdom, jeg har vært jevnlig i Australia i tjue år og jeg er imponert over hva dere har fått til. Statsministeren deres har likevel ført landet deres til bunnen av tabellen når det gjelder engasjementet for verdens fattige. Jeg tror ikke det er noe dere i Australia vil vedkjenne dere, sa U2-vokalisten.

SAMMEN MOT FATTIGDOM: Pearl Jams Eddie Vedder og Bono fra U2 er kjent for sitt politiske engasjement. I går forente de krefter i Australia. Foto: SCANPIX/REUTERS
SAMMEN MOT FATTIGDOM: Pearl Jams Eddie Vedder og Bono fra U2 er kjent for sitt politiske engasjement. I går forente de krefter i Australia. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer
Hele Norges coronakart