BONO OG U2 TILBAKE: Tidlig 2009 skal Bono og U2 slippe sitt tolvte album i rekken. Og det er bedre enn noengang skal vi tro «Joshua Tree»-produsenten.
BONO OG U2 TILBAKE: Tidlig 2009 skal Bono og U2 slippe sitt tolvte album i rekken. Og det er bedre enn noengang skal vi tro «Joshua Tree»-produsenten.Vis mer

U2 skal gjenoppfinne rocken

Produsent prater om platen.

(Dagbladet.no)

- Bandet gjenoppfinner rock'n'roll igjen, sier U2s produsent.

U2s tolvte album som angivelig har fått navnet «No Line On The Horizon» skulle egentlig komme ut denne måneden, men ble utsatt til tidlig 2009 grunnet et nytt giv av kreativitet - skal vi tro Bonos skriverier på hjemmesiden.

Det er Daniel Lanois, produsenten fra U2-klassikere som «Joshua Tree» og «Achtung Baby», som har fått ansvaret for igjen å få frem det beste fra Bono, The Edge og kompani.

I et intervju med Boston Globe sier Lanois at Bono aldri har sunget så bra som han gjør nå og at U2 bare blir bedre og bedre for hver plate.

«How To Dismantle An Atomic Bomb» fra 2004 er det foreløpig siste albumet fra U2, og så lang tid har bandet brukt på oppfølgeren at flere fans var bekymret for at dette kom til å bli Bonos «Chinese Democracy».

Nå virker det som bandet har fått i gang sitt etter hvert så velsmurte maskineri.

- Vi har truffet en stor låtskriveråre. Det blir litt mørkt, men det ser ut som vi har funnet diamanter og ikke kull, skrev Bono tidligere i år på bandets hjemmeside.

Daniel Lanois hevder også at «No Line On The Horizon» er U2 på sitt mest kreative.
- Jeg beundrer bandet for deres holdning og ønske om å være innovative. De vil alltid at ting skal være nytt og friskt.


Flere av sporene fra det nye U2-albumet lakk ut på internett tidligere i år. Det skapte stor oppstandelse i U2-leiren og jakten på synderen tok en interessant vri da det viste seg at det var Bono selv som stod bak lekkasjen. Han hadde nemlig spilt et par nye sanger på full guffe i sitt franske hus, så høyt spilte han sin egen musikk at en fan kunne stå et stykke unna med sin båndopptaker.