Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

U2 skifter plateselskap

Irske U2 har avsluttet sitt 27 år lange samarbeid med Island Records i forkant av sin bebudede hitsamling. Bandet er nå i stallen til plateselskapet Mercury.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge selskap hører inn under konsernet Universal Music Group.

Skiftet har sammenheng med at Jason Iley, som tidligere så etter U2s interesser på Island, overtok som direktør i Mercury i fjor.

En talskvinne for Universal benekter at skiftet skyldes at U2 ikke har vært fornøyd med drahjelpen de har fått fra Island, slik den britiske avisa The Independent skrev i et oppslag.

U2 slipper sin hitsamling neste måned, og nylig ble det kjent at en bonus-DVD med live-opptak fra bandets Vertigo-turne fra 2005, blir inkludert i utgivelsen.

Det blir også gjort plass til to rykende ferske låter på albumet, inkludert et samarbeid med den amerikanske trioen Green Day.

(NTB)

NYTT ALBUM: U2 kommer med en ny hitsamlinig. Det blir også gjort plass til to rykende ferske låter på albumet, inkludert et samarbeid med den amerikanske trioen Green Day. Her ser du The Edge og Bono sammen med Green Days Billie Joe Armstrong. Foto: SCANPIX/EPA
NYTT ALBUM: U2 kommer med en ny hitsamlinig. Det blir også gjort plass til to rykende ferske låter på albumet, inkludert et samarbeid med den amerikanske trioen Green Day. Her ser du The Edge og Bono sammen med Green Days Billie Joe Armstrong. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer