U2-trommis med rolle i norsk film

Erik Poppe siktet høyt på stjernehimmelen da han samlet skuespillere til sin nye film «A thousand times good night».

TO JOBBER: U2 spiller inn sitt 13. album. Det kombinerer trommeslager Larry Mullen jr. (til høyre) med sin norske filmrolle. Her i et promobilde fra noen år tilbake.
TO JOBBER: U2 spiller inn sitt 13. album. Det kombinerer trommeslager Larry Mullen jr. (til høyre) med sin norske filmrolle. Her i et promobilde fra noen år tilbake. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): U2-trommis Larry Mullen jr. har fått en rolle i den norske regissøren Erik Poppes nye film «A Thousand Times Good Night». Det har også «Downton Abbey»-skuespiller Maria Doyle Kennedy.

Det er allerede kjent at den franske Oscar-vinnende skuespillerinnen Juliette Binoche har fått hovedrollen i filmen sammen med Nikolaj Coster-Waldau.

- Jeg vil ha en overraskelse i godteposen. Denne gangen ble det Larry Mullen jr. fra bandet U2. Når jeg først var her i Dublin, kunne jeg ikke klare å la være og spørre, for å få friskhet og noe rått inn i filmen, sier Poppe i en uttalelse fra filmselskapet.

Utenfor komfortsonen Mullen er best kjent som trommeslager i det irske rockebandet U2, men har også dukket opp i to filmer tidligere. Hans filmdebut kom i 1999 med filmen «Entropy», hvor han spiller seg selv sammen med bandkollega Bono. Han dukker også opp som tyv i filmen «Man on the train» (2011).

FRA «THE TUDORS»:  Maria Doyle Kennedy, ikke minst kjent fra  «Downton Abbey» og The tudors skal spille venninne av hovedrollen i den nye filmen. Her er hun i rollen som dronning Katherine av Aragon i «The Tudors». Foto: NRK
FRA «THE TUDORS»: Maria Doyle Kennedy, ikke minst kjent fra «Downton Abbey» og The tudors skal spille venninne av hovedrollen i den nye filmen. Her er hun i rollen som dronning Katherine av Aragon i «The Tudors». Foto: NRK Vis mer

Filmen handler om krigsfotografen Rebekka (Binoche), som har vanskelig for å skille jobb og familieliv. Når hennes mann og datter ikke lenger holder ut med tanken på at hun kan dø i sin jobb der ute, blir hun gitt et ultimatum.

- Dette er absolutt utenfor Mullens komfortsone, sier han selv, men jeg elsker å se hvordan han blir tryggere og tryggere for hver dag og at han fungerer. Han er modig som tør dette, sier Poppe om U2-stjernen. 

Mullen beveger seg for tiden mellom det han kaller for dagjobben, som er «A Thousand Times Good Night»-settet, og kveldsjobben, som er opptakene til den nye U2-platen på sørsiden av byen, fortsetter han.

Celebert stjernelag: En begeistret Erik Poppe har samlet sammen et celebert stjernelag til sin nye film. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Celebert stjernelag: En begeistret Erik Poppe har samlet sammen et celebert stjernelag til sin nye film. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

I tillegg til Mullen har Poppe sikret seg Downton Abbey-skuespilleren Maria Doyle Kennedy.

- Jeg så henne først som den kvinnelige hovedrollen i «Commitments» for altfor mange år siden. Hun er alltid annerledes og forførende. Ingen har større evne til å forvandle seg og skape nye karakterer enn henne. Hun er en drøm å jobbe med, sier Poppe.

Begavet fra fødselen av Kennedy kjenner vi blant mye annet fra hennes rolle som den usympatiske Vera Bates fra det svært populære kostymedramaet, Downton Abbey. Hun er mest kjent fra sine roller som dronning Katherine av Aragon i den prisvinnende tv-serien «The Tudors», og Frances i krimfilmen «The General» (1998). Hun har også dukket opp i tv-seriene «Dexter» og «Titanic».

- Maria er noe så sjeldent som naturlig begavet fra fødselen av, i alt hun gjør. Enten det er musikk eller skuespill. Jeg får gåsehud av å gi så presise skuespillere instruksjon, avslutter Poppe.

Fortjener rollen Mullen jr spiller Tom, og Kennedy hans kone Theresa, et vennepar av hovedpersonene. Hovedopptakene til filmen er i god gang i Marokko og Dublin, og filmen er ventet å være ferdig før jul.

HOVEDROLLE:  Det er tidligere kjent at den franske skuespilleren Juliette Binoche skal spille hovedrollen som kvinnelig krigsfotograf. Foto: AFP ALBERTO PIZZOLI
HOVEDROLLE: Det er tidligere kjent at den franske skuespilleren Juliette Binoche skal spille hovedrollen som kvinnelig krigsfotograf. Foto: AFP ALBERTO PIZZOLI Vis mer

Filmanmelder i Dagbladet, Inger Merete Hobbelstad, synes Poppe har fått med seg en sterk besetning til den nye filmen.

- Det er strålende at Poppe har fått med Juliette Binoche, og Kennedy er også veldig god. Hun er en solid skuespiller som vi har sett i mange biroller i store produksjoner. Jeg mener hun har hatt mange utakknemlige roller hvor hun spiller slike triste og gretne kvinner. Hun fortjener en større og mer positiv rolle, sier Hobbelstad.   

Klikk for tittel

Klikk for innhold

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer