- Uakseptabelt av NRK

Regissørforbundet er bekymret for den kunstneriske friheten i NRK drama.

Kritisk: Marianne Kleven i Norske filmregissører vil ha svar fra NRK på hvilken rolle regissørene skal få i fremtiden. Foto: Anders Grønneberg /  Dagbladet
Kritisk: Marianne Kleven i Norske filmregissører vil ha svar fra NRK på hvilken rolle regissørene skal få i fremtiden. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er bekymret for regissørenes kunstneriske frihet i NRK-produksjoner, sier Marianne Kleven, fungerende forbundsleder i Norske filmregissører.

Forbundet går rett i strupen på NRK Drama og Hans Rossiné, som de siste ukene har vært utsatt for skarp kritikk fra flere hold.

Ønsker avklaring Som Dagbladet tidligere har skrevet, vil NRK legge om sine dramaproduksjoner og gi manusforfattere større makt. NRK har nå invitert forbundet Norske filmregissører og Dramatikerforbundet, som representerer manusforfatterne, til et møte.

Kleven forteller at de ønsker avklaring på en rekke punkter.

- Vi ønsker ikke bare muntlig svar, men også skiftelig bevis på hvordan NRK har tenkt til å gjøre ting framover. Det gjelder hvilke rettigheter regissører kommer til å ha i det nye drama-systemet, opphavsrett, produksjonsforhold, lønn, og om vi får frihet til å velge samarbeidspartnere, sier hun.

Kleven presiserer at hun ikke har noe i mot at manusforfatterne får mer innflytelse i drama-produksjonene.

- Det viktige er at regissøren ikke bare er noen du henter inn sent i prosessen for å få prosjektet i mål. Det må være et samarbeid hele veien, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer