- Uansett så har vi hverandre

FLÅ i Hallingdal (Dagbladet): I én uke har deltakerne i TV2s realitysatsing «Farmen» kjempet for føden på avsidesliggende Rime gård. I går ble førstemann kastet ut av fellesskapet. - Uansett hva som skjer, har vi to hverandre, sier homseparet Morten Hammarstrøm (19) og Ronny Edvardsen (24).

570 meter over havet, 19 km fra Flå sentrum, ligger Rime gård idyllisk plassert i en frodig dalside. Ved hjelp av primitivt gårdsbruk og lite mat skal de overleve i til sammen 12 uker.

Hver uke blir en av deltakerne stemt ut av de andre. I går røyk den første ut. Men hvem det er, vet vi ikke før TV2 starter sendingene en gang neste måned.

Mye sex

Det litt spesielle er at to av de mannlige deltakerne er kjærester. Morten Hammarstrøm og Ronny Edvardsen har vært kjærester i halvannet år. Tre av de andre har kjærestene hjemme, resten er single.

- Vi er blitt godt mottatt, men de andre er veldig nysgjerrige på hvordan homofile lever sammen.

Til nå er ingen blitt kjærester, men alle «føler» på hverandre. Den første uka er gått med til å bli kjent.

- Det er flere av jentene jeg har lyst til å ta. Får se hva tida bringer, sier den mest frittalende farmeren, Jarle Pedersen (35).

Han regner med at det blir mye sex i løpet av tida på gården.

Sultne

- Vi står opp når det lysner, og legger oss når sola er gått ned. Har verken klokker, telefon, strøm eller aviser, radio og tv. Vi må arbeide hardt, sier Gaute Grøtta Grav (22).

Kua Rosa gir 20 liter melk i døgnet. Lyserosa skal kalve neste måned. Kaninene skal passes på. De parer seg uavlatelig og blir derfor en viktig kilde til mat.

Geitemelk drikker ingen, men når sulten banker på, vil nok også det gå med. Hest, gris og høner skal de få seinere.

Det er slutt på melet, så nå må de bygge ferdig mølla ved bekken og male korn selv. Blåbær er kosttilskudd. Gulrøtter og kålrot er det eneste de har nok av - foreløpig.

- Vi har bier og slynget i går 15 kilo honning. Er sultne og snakker mye om mat, sier Hanne Moen (30).

Allianser

Av samtlige deltakere framstår Amir Al-Saaty som den største kynikeren. Han frykter Hanne Moen, Gaute Grøtta Grav og Kjetil Wang Hansen.

- Liv Anne (Furmyr) er bare en hviken-som-helst blondine, Cathrine (Lund) er dum, Jarle (Pedersen) brauter og Roger (Skaugerud) på 50 tror han har livserfaring. Jeg har knyttet meg til Kjetil - nå skal vi skvise ut folk. Mer vil jeg ikke ut med, sier Amir.

De fleste framholder vennskapet og latteren som det store den første uka.

- Selv om noen sikkert har begynt å bygge allianser, er vi veldig vennlige og ler mye sammen, sier Liv Anne.

<B>KJÆRESTER:</B> Morten Hammarstrøm (t.v.) og Ronny Edvardsen er kjærester. Bak ser vi de andre deltakerne på «Farmen» i munter omgang foran kårboligen.
<B>EN UT:</B> Hver uke blir en av deltakerne stemt ut av de andre. I går røyk den første ut. Men hvem det var, vet vi ikke før TV 2 starter sendingene.
<B>MELK:</B> - Rosa gir oss 20 liter melk i døgnet, sier Gaute Gøtta Grav (t.v.) og Kjetil Wang Hansen.