Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Uansvarlig populisme fra Ap

Ap gambler med landets fremtid i et politisk spill.

«SKINNDEBATTER»: - Når man selv ikke har noe å fare med, forsøker man heller å skifte fokus vekk fra egen inkompetanse ved å konstruere skinndebatter, skriver stortingsrepresentant  Christian Tybring-Gjedde  (Frp). Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
«SKINNDEBATTER»: - Når man selv ikke har noe å fare med, forsøker man heller å skifte fokus vekk fra egen inkompetanse ved å konstruere skinndebatter, skriver stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp). Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Arbeiderpartiet fornekter seg ikke og krever igjen å avsløre sin komplette tiltaksløshet i innvandringspolitikken. I stedet for å diskutere konkrete politiske løsninger på de enorme utfordringene landet står ovenfor, velger Ap-representant Truls Wickholm å fokusere på retorikk.

Taktikken er velkjent og kjedsom. Når man selv ikke har noe å fare med, forsøker man heller å skifte fokus vekk fra egen inkompetanse ved å konstruere skinndebatter.

Wickholm kritiserer Erna for «ikke ha kontroll på Frp» og at hun lar partiet «herje fritt». Han trekker frem en rekke retoriske eksempler fra bl.a. Sylvi Listhaug, Ulf Leirstein og undertegnede som angivelig dokumentasjon på at Frp?s politikere ikke oppfører seg som Ernas marionetter. Nei, Wickholm, vi i Frp er våre egne herrer og lar oss ikke styre av annet enn våre plikter og ansvar som ombudsmenn. Jeg er klar over at dette synes underlig for en Arbeiderparti-politiker som er vant med en autoritær organisasjon og en partipisk i flittig bruk. Det var imidlertid en gang hvor Arbeiderpartiet etterlyste mer demokrati og ytringsfrihet. I det siste har partiet ikke gjort annet enn å kritisere de som bidrar til nettopp dette.

Å kritisere er verdens enkleste øvelse så lenge ingen avkrever å høre dine løsninger på utfordringene. Har noen fått med seg hvilke konkrete tiltak Ap foreslår for å løse utfordringene som oppstår i kjølvannet av den største folkevandringen fra sør mot nord verden har sett? Har noen hørt så mye som ett eneste forslag fra «ansvarlighetspartiet» på hvordan de vil gjøre innvandringspolitikken strammere? Nei? Det er ikke rart, for i Arbeiderpartiet hersker det komplette asylkaos. Maktkampen mellom dem som vil myke opp, og de som vil stramme inn, har skapt den handlingslammelsen og vinglingen vi alle har bevitnet gjennom vinteren.

Gjennom et lekket DU-notat har Norge nå fått vite sannheten om de farer som truer vår sivilisasjon. Den politisk korrekte linjen er forlatt. For mange av oss kommer denne advarselen ikke overraskende, men den er uansett svært viktig. Minner om at jeg i min bok «Mens orkesteret fortsetter å spille» advarer mot denne utviklingen. I boken fra 2014, skriver jeg følgende; «Kanskje er de utfordringene vi står overfor, håndterlige her og nå.

Men utfordringene kan også i løpet av kort tid vokse seg så store at de kan bli av eksistensiell art. Det norske samfunnet slik vi har kjent det, kan bli revet i stykker av dype konflikter fremkalt av masseinnvandringen fra samfunnene i Midtøsten.»

Stortinget må snarlig bli enige om innstramninger i asylpolitikken som monner. Men, selv om vi får til dette, vil våre beste forsøk aldri kunne gi oss de verktøy vi trenger for å ha kontroll over grensene.

Det aller viktigste vi gjør fremover er å ta en gjennomgang av Norges forhold til internasjonale konvensjoner. Europa må bli enige om en felles løsning om behandling av samtlige asylsøknader utenfor Schengen.

I denne debatten trenger vi et ansvarlig Arbeiderparti som kan komme med konstruktive innspill til det beste for landet. Nå gambler Ap med landets fremtid i et politisk spill. Det er selve definisjonen på uansvarlighet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media