DEBATT

Uansvarlig populisme fra Ap

Ap gambler med landets fremtid i et politisk spill.

«SKINNDEBATTER»: - Når man selv ikke har noe å fare med, forsøker man heller å skifte fokus vekk fra egen inkompetanse ved å konstruere skinndebatter, skriver stortingsrepresentant  Christian Tybring-Gjedde  (Frp). Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
«SKINNDEBATTER»: - Når man selv ikke har noe å fare med, forsøker man heller å skifte fokus vekk fra egen inkompetanse ved å konstruere skinndebatter, skriver stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp). Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Arbeiderpartiet fornekter seg ikke og krever igjen å avsløre sin komplette tiltaksløshet i innvandringspolitikken. I stedet for å diskutere konkrete politiske løsninger på de enorme utfordringene landet står ovenfor, velger Ap-representant Truls Wickholm å fokusere på retorikk.

Taktikken er velkjent og kjedsom. Når man selv ikke har noe å fare med, forsøker man heller å skifte fokus vekk fra egen inkompetanse ved å konstruere skinndebatter.

Wickholm kritiserer Erna for «ikke ha kontroll på Frp» og at hun lar partiet «herje fritt». Han trekker frem en rekke retoriske eksempler fra bl.a. Sylvi Listhaug, Ulf Leirstein og undertegnede som angivelig dokumentasjon på at Frp?s politikere ikke oppfører seg som Ernas marionetter. Nei, Wickholm, vi i Frp er våre egne herrer og lar oss ikke styre av annet enn våre plikter og ansvar som ombudsmenn. Jeg er klar over at dette synes underlig for en Arbeiderparti-politiker som er vant med en autoritær organisasjon og en partipisk i flittig bruk. Det var imidlertid en gang hvor Arbeiderpartiet etterlyste mer demokrati og ytringsfrihet. I det siste har partiet ikke gjort annet enn å kritisere de som bidrar til nettopp dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.