Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Arkitektur & kunst

Ubehaget i hagen

«Drømmen om en hage» er bugnende og bekymringsløst sommerlig. Utstillingen på Blaafarveværket kan likevel sette i gang tanker om vår uvisse framtid.

SÆREGEN ENER: Svenske Carl Larsson startet som en virtuos maler av landskaper og endte som et av de mest særegne kunstnerskapene i nordisk kunst. På Blaafarveverket kan du i sommer se flere av hans bilder i utstillingen «Drømmen om en hage». Foto: Arve Rød
SÆREGEN ENER: Svenske Carl Larsson startet som en virtuos maler av landskaper og endte som et av de mest særegne kunstnerskapene i nordisk kunst. På Blaafarveverket kan du i sommer se flere av hans bilder i utstillingen «Drømmen om en hage». Foto: Arve Rød Vis mer

Yess det er sommer og ingen ting er pes, det ekke no stress, jeg bare sitter her og. nei, vent. Det er jo den mest stressende sommeren ever, om man først er av typen som sitter der og tenker. Én ting er nå været som ikke lenger er til å stole på. Noe annet, eller kanskje egentlig noe av det samme, er undergangsvisjonene som blir stadig mer nærgående, der man prøver å sløve i gresset og studere lerka som svinger seg høgt i det blå. Forrige ukes «nyhet» var at det nå er umulig å overse at vi står midt oppi jordens sjette store masseutryddelse av biologiske arter. 30 prosent av alle landdyr opplever markant nedgang. Pattedyr ser en reduksjon på 70 prosent i verden på grunn av reduksjon i habitat. Grafen som viser CO₂-nivåene i atmosfæren over all denne elendigheten går rett til værs etter 1950 og ser ikke ut til å slakke av. Isflakene som flyter til havs i Antarktis blir større og større. Og været, enten det er stadig mer seigliva sure lavtrykk over Sommer-Norge eller tidenes hetebølge i Syden, henger jo sammen med alt dette.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?