Ubehjelpelig om Berlin

Burde aldri vært utgitt i bokform.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: For to år siden bestemte norsklektor Laila Thuestad ved Humboldt-universitetet i Berlin seg for å gi sine studenter et skrivekurs. Resultatet skulle bli en alternativ Berlin-guide, et annet blikk på byen som er blitt det gjenforente Europas sentrum. Etter et lynkurs i intervjuteknikk ble de tyske norskstudentene sendt av gårde for å snakke med kjente nordmenn i Berlin.

Oppgavenivå

I ei tid der Berlin igjen er blitt en by nordmenn valfarter til, kunne resultatet - i hendene på en profesjonell journalist - muligens blitt interessant. «Berlin - med norske øyne», derimot, når aldri over studentoppgavenivå. I møtene med bokas 20 Berlin-nordmenn har studentene valgt en temmelig konsekvent spørsmål-svar-form som demonstrerer hvorfor den, i motsetning til hva mange tror, er den mest krevende av alle intervjuformer. Ofte ender intervjuene i uendelige, svakt redigerte sitatblokker. Tonen er ærbødig, spørsmålene ofte intetsigende. Ikke sjelden går også intervjueren, med minimal kontekstualisering, merkverdig langt inn i emnet intervjuobjektet brenner for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer