<strong>FORVIRRET:</strong> Aftenpostens politiske redaktør Harald Stanghelle. «Man skal være forsiktig med å bruke et uttrykk som ubehjelpelig i en leder som ikke evner å skille mellom drapstrusler, sjikane og debatt, og som konkluderer at bloggeren Fjordman ikke kan stilles til ansvar for sine meninger», mener Dagbladet. Foto: Berit Roald/Scanpix
FORVIRRET: Aftenpostens politiske redaktør Harald Stanghelle. «Man skal være forsiktig med å bruke et uttrykk som ubehjelpelig i en leder som ikke evner å skille mellom drapstrusler, sjikane og debatt, og som konkluderer at bloggeren Fjordman ikke kan stilles til ansvar for sine meninger», mener Dagbladet. Foto: Berit Roald/Scanpix Vis mer

Ubehjelpelig

LEDER: Aftenposten klarer ikke å skille mellom trusler, sjikane og debatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aftenposten krevde på lederplass i går at «hetsen» mot Christian Tybring-Gjedde må ta slutt. Lederskribenten mener en kronikk i Dagbladet har ansvaret for at Frp-toppen nå er sykmeldt; en kronikk Aftenposten selv ønsket å trykke, men nå karakteriserer som «ubehjelpelig». Man skal være forsiktig med å bruke et slikt uttrykk i en leder som ikke evner å skille mellom drapstrusler, sjikane og debatt, og som konkluderer at bloggeren Fjordman ikke kan stilles til ansvar for sine meninger.

Tybring-Gjedde er en markant innvandringsmotstander som ikke har gått av veien for å sammenlikne Ap med landssvikere. Etter 22. juli har han riktignok beklaget formuleringer, men ikke innholdet. Det fortjener motstand, og han bør ikke overraskes av at en uforsonlig tone blir møtt med uforsonlighet. Det gjelder for begge sider. Mens Eivind Trædal har brukt ytringsfriheten, har en annen forsøkt å kneble med trusler. Det ene er nødvendig debatt, det andre uakseptabelt. Dessverre klarer ikke Aftenposten å skille mellom de to.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer