UT PÅ TUR, ALDRI SUR: Selv om Stargate og Tor Erik Hermansen ikke vant Grammy i natt, sutrer han ikke. Foto: Johannes Worsøe Berg
UT PÅ TUR, ALDRI SUR: Selv om Stargate og Tor Erik Hermansen ikke vant Grammy i natt, sutrer han ikke. Foto: Johannes Worsøe BergVis mer

- Ubetydelig når vi tenker på helgas tragiske hendelser

Stargate gikk tomhendte hjem fra Grammy-utdelingen, men sutret ikke.

(Dagbladet): Den norske produsent- og låtskriverduoen Tor Erik Hermansen og Mikkel Storleer Eriksen i Stargate nådde ikke opp i noen av kategoriene de var nominert i under nattas Grammy-utdeling.

Og det var popkometen Adele som nesten alene sørget for at det ikke ble noen statuetter til herremennene Hermansen og Eriksen.

For i kategoriene «Best Pop Vocal Album», «Record Of The Year», «Album of the Year», hvor Stargate var nominert med henholdsvis Rihanna («Loud»), Katy Perry («Fireworks»), og Rihanna («Loud»), var det den britiske sangfuglen som tok storeslem.

- Det ble ingen priser i år, men det blir ubetydelig når vi tenker på helgas tragiske hendelser, sier Tor Erik Hermansen til Dagbladet etter at utdelingen er ferdig.

Gratulerer Adele Adele ble til slutt kveldens store vinner med hele seks priser.

- Det var Adeles år i år, og det er bare å gratulere henne med en store kveld, sier Stargate-produsenten, som tidligere har vunnet to Grammy-priser.

I tillegg var det Kanye West som trakk det lengste strået i kategorien «Best Rap Song» for låta «All of the Lights», foran Stargate og Wiz Khalifas «Black & Yellow».

Natta tilbringer den norske suksessduoen på en Grammy-fest sammen blant andre sin nærmeste samarbeidspartner, popdronninga Rihanna.

- Vi feirer nominasjonene og fjoråret sammen med Deadmau5, Swedish House Mafia og Rihanna på House of Blues, forteller Hermansen.

WHITNEY-VENNER: Norske Stargate var på Grammy-festen på hotellet der Whitney Houston ble funnet død. Foto: Scanpix
WHITNEY-VENNER: Norske Stargate var på Grammy-festen på hotellet der Whitney Houston ble funnet død. Foto: Scanpix Vis mer

For selv om de ikke fikk med seg hjem noen Grammy-statuetter i natt, har den norske produsent- og låtskriverduoen likevel mye å feire fra 2011.

De hadde nemlig hele tre låter på toppen av den amerikanske Billboard-lista registrert i dette «Grammy-året», Wiz Khalifas «Black & Yellow», Katy Perrys Fireworks og Rihannas «S&M».

Sørgelig opptakt Men Grammy-utdelingen fikk en litt merkelig opptakt for Stargate.

Da sangstjerna Whitney Houston ble funnet død på Beverly Hilton Hotel natt til søndag, var Stargate-Mikkel på Grammy-førfesten arrangert av Houstons mentor Clive Davis bare fire etasjer under.

- Det ble veldig spesielt siden hun fremdeles befant seg på hotellet og hele verdenspressen sto utenfor og venta på at kroppen skulle bli frakta bort fra hotellet. Ingen av kollegaene jeg snakka med hadde tatt det inn over seg da, sier Eriksen til NRK.

Selv om Houston har levd et hard liv, var ikke Stargate-produsenten forberedt på at hun skulle gå bort bare 48 år gammel.

- Såklart det er et sjokk at en så ung person går bort. Hun var en fantastisk morsom person å være rundt. En utstråling som bare var helt unik. Selv om hun ikke var helt i toppform. Men samtidig var det trist å se et av sine idol smuldre bort. Den kvaliteten i stemmen som jeg vokste opp med, den var liksom ikke der lenger, sier han til NRK.

Comeback-plate Alicia Keys og Sean «Diddy» Combs var blant artistene som underholdt på Clive Davis' Grammy-fest.

Og da 31-åringen stod på scenen sang hun noen strofer fra en av Houstons største hitlåter «I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)», før hun framførte sin egen sang, «No One», som hun for anledningen dedikerte til den avdøde stjerna foran kjendiser som Diana Ross og Richard Branson.

Stargate sto bak to av låtene på Whitney Houstons comebackplate «I Look to You» i 2009, sju år etter «Just Whitney» fra 2002.

DØD Whitney Houston. Foto: Scanpix
DØD Whitney Houston. Foto: Scanpix Vis mer

I løpet av denne musikalske sabbatsperioden ble hun mer kjent for et stadig skrantende privatliv, med et utstrakt narkotikamisbruk og et turbulent forhold til eksmannen Bobby Brown.

-Tilbake Men Stargate hadde følgende beskjed til de som tvilte på Houstons evner før comebackalbumet.

- Whitney er tilbake. Stemmen er på plass og det er helt utrolig å jobbe med henne. Vi fikk en veldig bra kjemi i studio og har flere nye låter som passer henne, sa Mikkel Eriksen til Adresseavisa da nyheten om samerbeidet ble kjent.

Det var låtene «Call You Tonight» og «A Song For You» Stargate la sine grammyvinnende produsentfingre på, sistnevnte en coverversjon av Leon Russels original fra 1970.

Det var lenge snakk om at «Call You Tonight» skulle være albumets førstesingel, men det var den R. Kelly-skrevne tittellåta som til slutt endte opp med å trekke det lengste førstesingel-strået.

STARGATE-VENN: Rihanna. Foto: STELLA PICTURES
STARGATE-VENN: Rihanna. Foto: STELLA PICTURES Vis mer