ASSASSIN'S CREED: BROTHERHOOD: Spillselskapet Ubisoft lover at alle deres største utgivelser vil få støtte for 3D-grafikk (Ubisoft).
ASSASSIN'S CREED: BROTHERHOOD: Spillselskapet Ubisoft lover at alle deres største utgivelser vil få støtte for 3D-grafikk (Ubisoft).Vis mer

Ubisoft satser tungt på 3D

- Alle våre store spilltitler vil få 3D-grafikk.

||| Ubisoft har, i motsetning til EA Sports' Peter Moore, troen på at spill som støtter 3D-grafikk vil bli allemannseie i løpet av nærmeste fremtid.

Den franske spillgiganten anslo tidligere i sommer at denne teknologien vil være installert i «alle» hjem i løpet av tre års tid, ifølge et Eurogamer-intervju.

EAs Peter Moore, som er sjef for sportsspillene, uttalte seg mer kritisk til om tv-er med 3D-støtte faktisk blir allemannseie.

- Jeg tror ikke at vi har gått glipp av mye akkurat nå. Jeg kjenner selv ingen som eier en 3D-TV, oppsummerte EA Sports-sjefen i et intervju han gjorde med VG247 i sommer, der han forøvrig uttalte at det er for tidlig å introdusere de populære FIFA- eller Madden-spillseriene i 3D.

Ubisoft forbereder seg imidlertid på en storstilt 3D-satsning, noe markedssjefen Rob Cooper nå bekrefter.

Til MCV (via VG247) forteller han at alle selskapets største titler vil få 3D-støtte i løpet av nær fremtid.

- Avatar gav oss en fordel Og han peker på at arbeidet med spillet som fulgte James Camerons «Avatar» gir Ubisoft en fordel når det gjelder å utvikle disse spillene med 3D-grafikk.

- Jeg tror at «Avatar» gav oss et fortrinn når det gjelder erfaring med hvordan dette markedet fungerer, sier han til MCV.

- Vi jobber med å tilby muligheten for 3D-grafikk med alle våre største titler, for å sørge for at vi er der for kundene som begynner å plassere 3D-klare fjernsyn i stuene sine, fortsetter han.  
Om vi skal tillate oss å studere spillportofolien til Ubisoft, og kanskje risikere å finne de største spillmerkenavnene som markedssjef Rob Cooper snakker om i dette intervjuet, er det nærliggende å trekke fram Assassin's Creed-spillserien.

I løpet av to utgivelser, den siste kom ut i fjor høst, har Ubisoft lagd seg en gullgruve som fint kan forlenges med flere oppfølgere.

Ghost Recon i 3D? Senere i 2010 slippes «Assassin's Creed: Brotherhood» som i tillegg til en historiedel også inneholder online flerspiller for første gang i serien. Game Critics Awards, som består av spilljournalistene fra de største, internasjonale spillmediene, kåret «Assassin's Creed: Brotherhood» som vinneren i kategorien «beste online flerspiller» - like etter at den store E3-spillmessen i Los Angeles var over i juni.

Ubisoft allerede gitt ut «Avatar» i fjor høst, et spill som kom med støtte for 3D-grafikk samtidig med at filmen fikk kinopremiere, og de jobber i tillegg med et nytt Shaun White-spill, denne gang med fokus på rullebrett i stedet for snowboard. Dessuten kommer utvikleren med «Ghost Recon: Future Soldier», et spill som nylig ble utsatt til starten av neste år, og et revitalisert, nytt Driver-spill kalt «Driver: San Francisco».

Til nå er det bare mulig å spille med 3D-grafikk via Sonys PlayStation 3 av «hjemmekonsollene», men Nintendo lanserer en ny håndholdtkonsoll kalt 3DS før april 2011 som gir 3D-grafikk uten brillene som er påkrevd på PS3. Nettopp brillediskusjonen har ført til en opphetet debatt mellom Sony og Nintendo etter E3.

LOS ANGELES: Sony viste frem sin nye teknologi på E3 som muliggjør spilling med 3D-grafikk, om du har en ny tv og 3D-briller. (David McNew/Getty Images/AFP).
LOS ANGELES: Sony viste frem sin nye teknologi på E3 som muliggjør spilling med 3D-grafikk, om du har en ny tv og 3D-briller. (David McNew/Getty Images/AFP). Vis mer